Trofeul Opel

Brasov, 14 oct. - 15 oct. 2017
www.trofeulopel.wordpres.com

>


  Clasamente 2017
Clasament OPEN
1.  P.Andronic115.0
2.  A.Dumitrescu108.0
3.  L.Radut104.0
4.  B.Cuzma78.00
5.  C.Stratnic73.00
Clasament echipe
1.  Yacco Racing Team503
2.  WOT Racing 2456.5
3.  Rally Dream Team382
4.  WOT Racing356.5
5.  Pasteur Racing Division125
Clasament grupa N
1.  A.Mitroi198.0
2.  I.Nicolae112.0
3.  C.Erhan94.00
4.  R.Necula87.00
5.  C.Popescu74.00
Clasament grupa A
1.  A.Iliescu167.0
2.  O.Ciovica139.0
3.  C.Ciobotaru115.0
4.  S.Marghitas88.00
5.  C.Radulescu63.00
Clasament grupa H
1.  P.Andronic154.5
2.  L.Radut129.5
3.  B.Cuzma100.5
4.  L.Kamenov97.00
5.  C.Stratnic87.00
Grupa D
1.  A.Dumitrescu95.00
Grupa I1
1.  M.Comsa38.50
2.  G.Graef27.50
3.  A.Perian22.00
Grupa I2
1.  C.Ghigea160.0
2.  C.Ganescu114.5
3.  D.Alexandrescu120.5
4.  P.Constantinescu71.00
5.  L.Borbely70.50
 Clasamentele complete


  Suntem pe Facebook

Campioana istoricelor din CNVCD, expusă la Salonul Auto București

/ Data: 05 Noiembrie 2017 /

Perechea lui Cătălin Ghigea din Campionatul Național de Viteză în Coastă, Alfetta GTV “Phoenix”, are un loc de onoare printre noile modele Alfa Romeo din standul importatorului Auto Italia, de la Romexpo. În perioada 4 - 12 noiembrie, fanii duo-ului Oldtimer Studio sunt invitați să admire campioana din clasa istoricelor, în cadrul Salonului Auto București și Accesorii.

Ultima etapă a stagiunii 2017 din CNVC a fost și ultima a colaborării dintre pilotul Cătălin Ghigea și Alfa Romeo Alfetta GTV. La final de calendar competițional, Alfetta este expusă publicului pentru o ultimă sesiune de aplauze și fotografii, în București. Timp de o săptămână, va atrage simpatia vizitatorilor salonului alături de “Sedriq”, mascota care poartă combinezonul norocos, decorat cu simbolul Quadrifoglio, al lui Cătălin. Cei care nu au aflat încă povestea lui Phoenix o vor putea citi de pe șevaletul care punctează cele trei momente importante ale cuplului Oldtimer Studio din calendarul FRAS.

“Este felul nostru de a le mulțumi lui Phoenix și lui Cătălin pentru încă o victorie în palmaresul mărcii și pentru că au readus numele Alfa Romeo pe buzele tuturor susținătorilor motorsportului românesc. A fost o onoare pentru noi să susținem duo-ul campion în anul 2017 și vom continua să susținem performanța Oldtimer Studio și în calendarul competițional 2018”. (Laura Plugaru, PR Manager Auto Italia)

„Phoenix” este câștigătoarea Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop din ultimii trei ani, la clasa mașinilor istorice. Este, de altfel, singura Alfa Romeo din competiție, care a reușit să învingă mașini mai puternice sau mai ușoare. Alfetta GTV „Phoenix” este născută în 1975 și recondiționată în atelierul Oldtimer Studio al pilotului Cătălin Cedric Ghigea, același care a mânat-o spre victorie timp de trei ani consecutiv, în 2015, 2016 și 2017. Alfetta GTV este parte integrantă din expoziția importatorului Auto Italia din cupola Romexpo, care se desfășoară pe o suprafață de peste 600mp.

Sursă și imagini: Comunicat de presă.

Andrei Zbigniew Brezoszki între construcții și mașini de curse

/ Data: 30 Octombrie 2017 /

După încheierea calendarului competițional, echipa Autorally a stat de vorba cu Andrei Brezoszki, cel care a debutat în Campionatul Național de Viteză în Coastă și care ne-a povestit despre evoluția sa din 2017. Chiar dacă a participat la doar 4 etape, acesta a punctat la fiecare dintre acestea.  

Autorally: Salut Andrei! În primul rând vrem să știm câteva date despre tine.

Andrei Brezoszki: Salut! Sunt de profesie inginer constructor, cu toate ca nu are nicio treabă cu automobilismul sportiv. Am 28 de ani și sunt din Baia Mare. Sunt pasionat de cursele auto de când eram copil, tatăl meu fiind fotograful echipei Shell în Raliul României, pentru echipajul Dorin Toma / Dacian Banca. Pe vremea aceea mergeam cu tatăl meu pe probe și așa am moștenit pasiunea pentru curse și tot odată a apărut visul ca într-o zi să pilotez o mașină de curse.

Autorally: Pe lângă pasiunea de cand erai copil, ce altceva te-a motivat să te urci într-o mașină de curse și să iei startul în Campionatul Național de Viteză în Coastă?

Andrei Brezoszki: Am visat mereu să ajung să fac acest lucru. Din păcate, părinții nu m-au susținut, considerând un sport foarte periculos. Acum că am ajuns pe propriile picioare mi-am realizat visul. Sincer, nu speram să debutez anul acesta.

Autorally: Cum a fost văzută de tine prima etapă?

Andrei Brezoszki: După ce am absolvit cursurile la școala de pilotaj Danny Ungur Racing aveam în plan să alerg la o etapă, maxim două, dar uite că am reușit să alerg 4 etape, implicit să trec de statutul de pilot debutant.

Autorally: Ce sentiment ai cand te urci in mașina de curse?

Andrei Brezoszki: E o senzație unică pe care nu o pot exprima în cuvinte. Chiar dacă la primele trei etape am participat cu Fordul Fiesta a lui Danny Ungur, în ultima etapă, Trofeul Opel, am reușit să iau startul cu o mașină foarte performantă, un Citroen C2 R2. Aceasta mi-a transmis un sentiment pe care vreau să-l trăiesc cât mai des de acum înainte. Cu toate că Fordul a fost o mașină tehnic inferioară față de Citroen, sunt fericit că am avut o evoluție curată și am reușit să punctez la fiecare etapă, atât cu Fordul Fiesta cât și cu Citroenul.

Autorally: Ti-a fost greu să iei startul în campionat?

Andrei Brezoszki: A fost dificil, dar cu siguranță nu puteam să realizez atâtea fără ajutorul unor parteneri, care au fost alături de mine etapă de etapă. Maraglass, Teoil și Alikar sunt cei care au fost alături de mine și au facut posibilă participarea mea în acest an competițional, dar mai ales, au făcut posibilă participarea mea cu Citroenul la ultima etapă.

Autorally: Vorbind despre ultima etapă, am vazut scris pe mașina ta de concurs “Mulțumesc Radu”. Cine este Radu?

Andrei Brezoszki: Radu este un foarte bun prieten din copilărie care a știut de pasiunea mea pentru motorsport și a făcut tot posibilul să ma ajute să îmi îndeplinesc visul. Am vrut să ii mulțumesc că mi-a fost alături și de aceea am colatat mașina scriind “Mulțumesc Radu”.

Autorally: Deoarece suntem în pauza intercompetițională dorim să știm ce planuri ai pentru viitor?

Andrei Brezoszki: Deocamdată muncim împreună cu partenerii pentru viitorul sezon. Ne dorim ceva mai mult decât anul acesta, poate chiar debutul în raliu, dar acolo este necesar un buget puțin mai mare. Încă nu am luat o decizie asupra materialului de concurs, totul depinde de buget.

Autorally: Mulțumim Andrei! Ai cuvântul de încheiere.

Andrei Brezoszki: Vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut în acest sezon și celor care au fost prezenți pe probe, cu toate că au parcurs o distanță enormă de la Baia Mare doar ca să mă vadă. Doresc să le mulțumesc în special partenerilor Maraglass prin persoana lui Mihai Denciuț, Teoil prin persoana lui Alin Balmoș, Alikar care mi-au fost alături la toate etapele, Poan, Drusal Construct, CTdental. De asemenea, doresc să le mulțumesc și părinților mei pentru susținerea morală de la fiecare etapă.

Sursă foto: Andrei Brezoszki

Cristi Andrei
Echipa Autorally

Profil de campion: Cosmin Bălan - De la Promo Rally la performanțe în CNVC și CNR2

/ Data: 26 Octombrie 2017 /

Cosmin Bălan este un tânăr de 37 de ani, din București ce se autodescrie foarte simplu și direct: pasionat de motorsport. Primul contact pe care l-a avut cu automobilismul a fost pe circuitul Serres Racing Circuit din Grecia.

“De când s-a construit circuitul de la Adâncata, m-am apucat serios de treabă. Am început prin a merge cu motocicleta, iar când am văzut cât de frumos este motorsportul în cadru organizat am achiziționat un automobil adecvat pentru a mă putea înscrie la diverse competiții.” a declarat Cosmin Bălan.

După ce a aflat despre Campionatul Județean de Promo Rally de la prietenul său Alex Lascu, Coco a participat de la prima ediție, concurând la clasa 3 (autovehicule având propulsor cu cilindree echivalentă peste 2201 cmc) cu al său Renault Megane RS, unde chiar la prima etapă a ieșit câștigător. Performanța nu a întarziat să apară, iar la finalul sezonului al doilea al competiției brașovene destinată concurenților amatori, acesta a fost învingătorul clasei 3, astfel beneficiind de premiul pus în joc de clubul organizator, anume cursuri la școala de pilotaj Hobby Sport, condusă de Ștefan Vasile.

“Plăcerea pentru motorsport a existat din totdeauna, dar după ce am câștigat și am primit ca premiu cursurile la școala de pilotaj a lui Ștefan Vasile, mi-am propus să alerg atât în Campionatul Național de Viteză în Coastă, cât și în Campionatul Național Rally 2. Emil (în persoana lui Emil Nestor) avea la vânzare Renault-ul Twingo, astfel că am cumpărat-o și am plecat la drum. Mașina a fost senzațională, nu a necesitat nicio investiție tehnică, într-un cuvânt a fost gata de start.” a continuat Cosmin.

Încă de la prima etapă de coastă, Trofeul Serus, Coco a devenit un obișnuit al podiumului. Cu o performanță în continuă ascensiune, acesta avea un singur țel, ci anume să fie mai rapid decât Vanessa Cadar, pe care și l-a atins, devenind la finalul anului competițional vicecampion național în clasamentul general al piloților debutanți, fiind devansat de Marian Andrei, cu al lui Citroen C2 R2 extra performant.

„Am urcat pe podium la toate etapele, cu excepția etapei de la Sinaia, unde în prima manșă aveam cel mai bun timp în categoria debutanților, dar în manșa a doua am urcat pe ploaie și neavând anvelope pentru ploaie, am obținut poziția a patra. De asemenea, la Rânca, în lipsa lui Marian am obținut victoria.” a adăugat Coco.

Pe lângă etapele din Campionatul Național de Viteză în Coastă, Cosmin Bălan a luat startul și la trei etape în cadrul Campionatului Național Rally 2, la TESS Rally, la Raliul Perla Harghitei și la Raliul Sibiului UniCredit Leasing, etapă la care, cu același Renault Twingo a ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria din care acesta face parte, A3. Chiar dacă au participat doar la trei etape din acest campionat, Coco alături de prietenul și navigatorul său, Florian Niturad au reușit la finalul sezonului să obțină locul 3 în clasamentul general al grupei A3.

„E diferență de la cer la pământ între coastă și raliu. La coastă trebuie să faci multe treceri pe același traseu și să încerci să forțezi de la o urcare la alta, în schimb, la raliu trebuie să ai un tempo și să mergi tare de la început până la final. La raliu îmi place mai mult pentru că stau foarte mult în mașina de concurs, dar nu știu care ramură o prefer. Problema este că bugetul pentru raliu e un pic mai piperat.” încheie Cosmin.

Coco dorește să îi mulțumească în mod special lui Florinache (în persoana lui Florian Niturad), cel care i-a fost suport tehnic și moral la coastă și navigator la raliu. De asemenea, cei care l-au împins de la spate pentru startul în această nebunie frumoasă sunt: Alex Lascu, Sergiu Artan, Bogdan Crăciun, Vlad Teodor și Matei Stancu, iar cei care l-au impulsionat în decursul sezonului sunt Adi Iliescu și Alexandru Vasile cărora ține să le mulțumească. Partenerii lui Coco în sezonul 2017 au fost școala de șoferi AllSpeed și Top Garage.

Sursă foto: Cosmin Bălan

Cristi Andrei
Echipa Autorally

Record de timp pe Poiana pentru o masina de grupa F2

/ Data: 17 Octombrie 2017 /

După ce Gabriel ENE reuşea să obtină titlul de campion național al grupei F2 încă de la penultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, pilotul bucurestean a pregătit o nouă grafică a maşinii Honda Civic EP3 pentru etapa finală, Trofeul Opel.

Pentru a doua oară în acest sezon, Drumul Poienii, celebrul traseu ce face legătura oraşului Braşov cu Poiana Braşov, a devenit gazda celor 90 de concurenți, în perioada 14-15 octombrie. 

Pilotul echipei Shark Racing a profitat de această ocazie pentru a mulțumi fanilor şi spectatorilor prezenți pe unul dintre cele mai apreciate trasee din motorsportul romanesc, prin prezentarea unei grafici speciale a maşinii de concurs, precum şi prin batalia cu miimile de secundă.

Încep prin a mulțumi tututor celor implicați în aceasta frumoasa lume a sportului cu motor, care an de an vin şi ne susțin şi incearcă să pastreze vechea tradiție a motorsportului din Romania. Traseul de la Poiana nu m-a iertat nici în acest an şi, din pacate, pe a doua urcare de concurs m-am rasucit datorită faptului ca am intarziat prea mult punctul de franare în acel viraj. Cu toate acestea pe prima urcare am reuşit să obțin cel mai bun timp pe Drumul Poienii de la grupa F2, rezervată automobilelor cu două roti motrice, 2min 30,564 secunde, fapt care mă bucură foarte mult. Modelul Honda Civic EP3 şi-a demonstrat potentialul, fiind cea mai rapidă maşină din grupa rezervată automobilelor cu două roți motrice în acest sezon. În ceea ce priveşte următorul sezon încă nu am luat o decizie cu privire la grupa la care voi alerga, însă vă pot spune cu siguranță ca ne vom vedea pe traseele de concurs.” declara Gabriel ENE, campion național al grupei F2 din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă, in 2017.

Participarea şi titlul de campion al categoriei rezervat automobilelor cu două roți motrice nu ar fi putut fi realizate de pilotul echipei Shark Racing, fără susținerea acordată pe parcursul sezonului 2017 de sgmarket.ro - partener principal, Energizer, Pringles, Maximum Speed Energy Drink, Cramele Însuraței, Amata, Serus, Ideal Media Advertising și House of Cookies. 

Sursă și imagine: Comunicat de presă.

Cătălin Ghigea: Îți mulțumesc pentru tot, Phoenix!

/ Data: 16 Octombrie 2017 /

S-a tras cortina peste Campionatul Național de Viteză în Coastă, odată cu ultima urcare cronometrată de pe Drumul Poienii. 2017 a fost un an bun, mai ales pentru Cătălin Cedric Ghigea și Alfa Romeo Alfetta GTV cu care și-a asigurat al treilea titlu consecutiv de Campion Național.

Ultima etapă a stagiunii 2017 a fost și ultima a colaborării dintre Cătălin Ghigea și Alfa Romeo Alfetta GTV botezată Phoenix, pentru că sezonul următor va veni cu o schimbare a materialului de concurs. Deși este un moment greu pentru pilotul din București, acesta a ales ca despărțirea să se facă prin intermediul unei scrisori deschise, care să ajungă la cât mai mulți dintre cei care au admirat în ultimii ani duo-ul Oldtimer Racing Team.

„Nici nu știu dacă acum este o situație în care să râd sau să plâng. Râd pentru tot ce a fost, absolut superb, suspin puțin pentru ce nu va mai fi. De obicei despărțirile survin în situații delicate și nu sunt întotdeauna elegante. Sper că dacă și-ar putea exprima părerea, Phoenix nu ar avea lucruri pe care să mi le reproșeze. Eu nu am, cu siguranță!

Au fost trei ani în care, din 24 de curse, am alergat 21 de curse împreună și am câștigat 18 dintre ele (câte 6 în sezoanele 2015, 2016 și 2017). Nu trebuie să fii un mare cunoscător ca să-ți dai seama că Phoenix s-a comportat impecabil.

De aceea, drag coleg, îți mulțumesc acum public! M-am orientat către tine la sugestia unui bun prieten și speram să reușesc să fac performanță. Mi-am depășit cu mult așteptările, pentru că ai știut întotdeauna să te autodepășești. Au fost și momente delicate, am pierdut nopți împreună cu echipele tehnice, ne-am întins nervii, dar de fiecare dată s-au găsit soluții, iar la final ne-ai întors câte un trofeu frumos.

Când te-am privit în „ochi” duminică, după ultima urcare, m-am luminat. Oh, ce povești voi avea de acum înainte cu tine…

Eu voi face un pas înainte și voi încerca să devin din ce în ce mai bun. Ar fi egoist din partea mea să te abandonez într-un colț de colecție. Tu nu știi să stai în garaj. Tu știi să atragi privirile tuturor, să dai naștere visurilor copiilor, să pornești blitzuri, să declanșezi aparate foto, să bucuri fanii, să faci gălăgie pe coaste, să zburzi în voie, să bați cronometrul și să câștigi cupe.

Voi face tot posibilul să-ți găsesc un stăpân bun, foarte bun. Un om care să respecte emblema Alfa Romeo și să știe să facă din Phoenix o atracție a competițiilor auto, oriunde în lume. Iar eu, din când în când, în serile cu mine, voi trece prin frumoasele fotografii adunate ca amintire în acești trei ani și mă voi încărca cu energie.

E greu să-ți mulțumesc doar prin cuvinte, dar sper ca felul în care am avut mereu grijă de tine să fi dovedit deja că ai un loc special în sufletul meu. Ai fost o Alfa Romeo demnă de istoria mărcii! Îți mulțumesc pentru că ai mulțumit atâta lume în ultimii ani. La Brașov am câștigat. A fost ultima etapă împreună, ce alt rezultat s-ar fi potrivit? Ai fost cea mai bună „istorică”, dar și una care s-a cățărat sus de tot prin clasament, între suratele mai tinere.

La cât mai multe momente asemenea celor pe care mi le-ai oferit mie, dragă Phoenix! Îți mulțumesc!”

Cătălin

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în anul 2017 sunt Autoitalia, importator Alfa Romeo, YACCO, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.

Sursă și imagini: Comunicat de presă.

12 Octombrie 2017
Gabriel ENE şi noua grafică pentru etapa de final

26 Septembrie 2017
Paul Andronic a devenit campion național la Viteză în Coastă

26 Septembrie 2017
Gabriel ENE îşi adjudecă titlul de campion național al grupei F2 la Trofeul Câmpulung Muscel

25 Septembrie 2017
Paul Andronic a câștigat Trofeul Câmpulung Muscel 2017

25 Septembrie 2017
Cătălin Ghigea păstrează titlul de Campion Național

24 Septembrie 2017
Invingator la Campulung, Paul Andronic isi apropie titlul

22 Septembrie 2017
Trofeul Câmpulung Muscel 2017! Gata de spectacol!

21 Septembrie 2017
80 de piloți la Trofeul Câmpulung Muscel 2017

21 Septembrie 2017
Trofeul Câmpulung Muscel şi dorința unui nou rezultat bun

20 Septembrie 2017
Câmpulung Muscel, un loc atât de drag pentru Phoenix și Cătălin Ghigea

18 Septembrie 2017
Pregătirile sunt pe ultima sută de metri pentru Trofeul Câmpulung Muscel 2017

06 Septembrie 2017
Yacco Racing Team castiga detasat cursa de la Teliu 2017

06 Septembrie 2017
Patru victorii în cinci runde pentru Phoenix și Cătălin Ghigea

04 Septembrie 2017
Cu o evoluție dominantă, Simone Tempestini a câștigat Trofeul Teliu 

04 Septembrie 2017
Drumul de la distracție la performanță, cu Simone Tempestini

04 Septembrie 2017
Campionatul National de Viteza in Coasta revine in Arges

Vezi toate stirile

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri