CNVC - Trofeul Rasnov powered by Pro-X

Rasnov, 15 mai - 16 mai 2021


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Andronic se impune la Ranca, in fata lui Kamenov si Gardean

Data: 14 Iunie 2015 / Coasta

Paul Andronic isi adjudeca victoria in Cupa Gorjului, intrecere care a vazut mai multe abandonuri dintre favoriti, intre care si liderul clasamentului general, Ovidiu Zaberca, Lucian Radut, cel care a dominat ziua de sambata, sau italianul Armando Battocchi. Andronic, cel care nu a iesit in evidenta in antrenamente, a iesit la rampa in prima mansa din concurs, stabilind cel mai rapid timp, profitand si de problemele singurului sau adversar, campionul bulgariei, Lyuben Kamenov si a castigat cu un avans mare, de peste 9 secunde. Acesta din urma a revenit in ultima urcare a intrecerii, stabilind cel mai bun timp al weekend-ului, pentru a urca pe pozitia secunda, in fata lui Cornel Gardean, cel care continua rezultatele pozitive, fiind revelatia inceputului de sezon.

Ziua de sambata a debutat cu iesirea din joc prematura a lui Ovidiu Zaberca, cel care a facut una din rarele sale erori de pilotaj, iesind de pe drum si avariind masina, suficient pentru a insemna forfeit pentru restul intrecerii. Nici pentru Armando Battocchi lucrurile nu au mers mai bine, italianul abandonand si el inainte de inceperea antrenamentelor, din cauza unei probleme tehnice. Lucian Radut si bulgarul Kamenov, venit pentru prima oara in Romania, au tinut capul de afis, in aceste conditii, insa cei doi aveau sa aiba o zi secunda mult mai dificila. Pentru Radut, cel care a avut timpul de referinta al antrenamentelor si al recunoasterilor de duminica, intrecerea s-a incheiat in prima mansa de concurs, dupa probleme de transmisie, unul din diferentialele masinii cedand. Lyuben Kamenov, de partea cealalta, a fost incetinit de o bataie venita dinspre motorul Mitsubishi-ului sau, care s-a dovedit a fi cauzata de desprinderea scutului de protectie. Campionul bulgariei a pierdut mai bine de zece secunde, avand al doar al saptelea rezultat al primei manse de concurs si, chiar daca a stabilit cel mai bun rezultat al weekend-ului in cea de-a doua, nu a mai contat in lupta pentru victorie, dar a reusit sa urce pe locul secund.

Paul Andronic a fost cel care a profitat de toate problemele adversarilor, pilotul Autotehnica reusind sa-si faca un frumos cadou de ziua lui, care a fost joi, si a pus capat secetei de victorii, care data din octombrie 2012. El preia totodata si sefia clasamentului general, unde ia un avans de 12 puncte in fata fostului lider, Ovidiu Zaberca. Cornel Gardean face si el un salt important in acest clasament, unde este al treilea, cu un punct in fata lui Radut, dupa al doilea podium in trei curse.

Dan Prepelita este un alt pilot care a reusit un salt important de performanta, avand al doilea timp al primei manse de concurs, pentru a incheia intrecerea pe pozitia a patra, la a treia cursa cu noul sau Audi RS4 ex-Heinz Goellner.

Clasament:

1 Paul Andronic H4 05:32.860
2 Lyuben Kamenov H4 +9.125
3 Cornel Gardean H4 +10.888
4 Dan Prepelita H4 +11.013
5 Andrei Serban H2 +17.320
6 Bogdan Cuzma H2 +18.480
7 Ion Nicolae N4 +22.951
8 Edu Stan A4 +24.661
9 Alexandru Mirea H2 +24.955
10 Alexandru Mitroi N4 +28.556

 

Adrian Diaconescu
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri