Trofeul Baia Mare (va fi reprogramat)

Baia Mare, 30 mai - 31 mai 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Paul Andronic a câștigat Marele Premiu al Orașului Brașov și a devenit campion

Data: 04 Octombrie 2015 / Coasta

În 3 și 4 octombrie 2015 s-a desfășurat Marele Premiu al Orașului Brașov, ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. La volanul unui Mitsubishi LancerEVO IX, Paul Andronic și-a trecut în cont cea de-a treia victorie a sezonului și a devenit, pentru prima dată în carieră, Campion Naţional Absolut.

Foto: Bogdan Barabas

Vremea bună, numărul mare de participanţi (92 de mașini înscrise în concurs) și miza acestei runde, au adus foarte mulţi spectatori pe marginea traseului și în parcul de service. Drumul ce leagă municipiul Brașov de staţiunea Poiana Brașov, gazda întrecerii, avea să aibă onoarea de a stabili un nou campion naţional la viteză în coastă după ce Lucien Hora a dominat ultimele 5 sezoane. Paul Andronic a venit la Brașov cu un avans de doar 6 puncte în fruntea clasamentului general. Din postura de ocupant al celei de-a doua poziţii dar cu un moral foarte bun (câștigând ultimele două etape), Lucian Răduţ (Mitsubishi LancerEVO VIII) era pregătit să dea totul pentru a pleca de la poalele Tâmpei cu titlul de campion. Cei doi s-au luptat de la prima și până la ultima urcare, pilotul Autotehnica reușind să se impună în final cu un avans de mai puţin de o jumătate de secundă. Pe prima urcare de concurs, Andronic a reușit un timp excelent, urcând cei 5 km ai traseului în 2 minute și 18,548 secunde, cu 1,2 secunde mai repede decât Răduţ. Deși pilotul Rally Dream Team a avut cel mai bun timp al celei de-a doua manșe de concurs, nu a fost suficient pentru a recupera decât 8 zecimi de secundă iar Andronic și-a adjudecat titlul mult așteptat.
 
"A fost foarte greu. Nu cred că ne așteptam niciunul dintre noi să ajungem la timpii obţinuţi. Lupta pentru titlu ne-a motivat. întotdeauna vin cu mare plăcere la Brașov. Sunt fascinat de traseu, de public, de întreaga atmosferă. Este special aici." a declarat Paul Andronic la finalul concursului.
 
Lucian Răduţ este nevoit să se mulţumească în acest an cu titlul de vicecampion în clasamentul OPEN și cu cel de campion al grupei H. Andronic și Răduţ au fost însoţiţi pe podium de Istvan Kavecz (BMW M3), pilotul maghiar, campion al Croaţiei, care a participat pentru prima dată la o etapă românească. Cornel Gardean (Subaru Impreza WRX) s-a clasat al patrulea în clasamentul general, în faţa lui Andrei Åžerban (Skoda Fabia), cel mai rapid pilot al unei mașini cu două roţi motrice (sub 3000cc) și al altui pilot cu tracţiune faţă, Bogdan Rusea (Renault Megane). 

 

Foto: Rally Cow

Alexandru Mitroi (Mitsubishi LancerEVO X) a câștigat grupa N la Brașov și și-a adjudecat titlul de campion al acesteia. El a fost urmat în clasamentul etapei de Calin Manitiu (Subaru Impreza N12) și Ion Nicolae (Mitsubishi LancerEVO VIII). Bogdan Ungureanu a fost cel mai rapid pilot al grupei A, și el devenind campion al grupei în urma etapei de la Brașov. Podiumul grupei A la Marele Premiu al Orașului Brașov a fost completat pe a doua poziţie de Adrian Sotingeanu (Subaru Impreza ȘTI GC8) iar pe a treia poziţie de Liviu Savu (Mitsubishi LancerEVO VIII).

Gunther Graef (BMW 1602) a fost cel mai rapid pilot al "istoricelor", câștigând clasa I1. Costin Ganescu (Fiat X1/9) a ieșit învingător al clasei I2. Marele favorit al acestei categorii, Cătălin-Cedric Ghigea a lovit sâmbătă puternic mașina de concurs (Alfa Romeo Alfetta GTV) și a fost nevoit să abandoneze. Ghigea avea deja titlul de campion "în buzunar" încă dinaintea etapei brașovene. Elias Julian Raduta (Renault Clio) a fost cel mai rapid pilot debutant iar Horia Gheorghe (Honda Civic Type R) cel mai rapid junior.
 
Marele Premiu al Orașului Brașov l-a omagiat pe Eugeniu Ionescu-Cristea, multiplu campion naţional de raliuri, viteză în coastă și viteză pe circuit, precum și detinător al titlului de Campion Balcanic la raliuri, dispărut dintre noi în 2011. Nepotul acestuia, Horaţiu Ionescu Cristea, i-a înmânat lui Paul Andronic un trofeu special, acordat celui care a obţinut cel mai bun timp al unei urcări pe parcursul acestui weekend.

Marele Premiu al Orașului Brașov a fost susţinut de Consiliul Local și Primăria Brașov și s-a desfăsurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul a fost organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Brașov, al Poliţiei Locale Brașov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Brașov, al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgentă Brașov și al Regiei Autonome de Transport Brașov. Asistenţa medicală a fost asigurată de Apel One Med.
 
TOTAL și SERUS SERVICE au susţinut Marele Premiu al Orașului Brașov în calitate de parteneri oficiali iar Pro X în calitate de partener principal. Parteneri ai evenimentului: Coprest, ZIZIN, AHA Bistro & Lounge. Partenerul tehnic al evenimentului este Cyclon Motorsport.
Parteneri media: KISS FM, Zile și Nopţi, Autorally.ro, RTT Metropola, Preţul Zilei, Mix TV.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri