Rally Italia Sardegna

Italia, 07 iun. - 19 iun. 2018


  Suntem pe Facebook

45 de echipaje pe lista de inscrieri a Raliului Suediei

Data: 06 Februarie 2017 / World Rally Championship

Mai sunt cateva zile pana la startul Raliului Suediei, cea de-a doua etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. Cvadruplul campion mondial Sebastien Ogier, dublul castigator al raliului suedez Jari-Matti Latvala si campionul nostru national Simone Tempestini sunt cateva dintre numele aflate pe lista de inscrieri.

Cele patru echipe de uzina vor fi prezente in Suedia cu pilotii cu care au concurat si in etapa de la Monte Carlo. Liderul clasamentului general, Sebastien Ogier, va pilota Fordul Fiesta WRC cu numarul 1, Ott Tanak urmand sa se afla la volanul celei de-a doua masini M-Sport. Tot sub tutela M-Sport dar folosind pneuri D-Mack, il vom vedea din nou pe Elfyn Evans. Echipa Hyundai Motorsport va incerca sa treaca peste dezamagirea din runda de debut si spera la prima victorie din acesta an. Modelele i20 WRC vor fi pilotate de Thierry Neuville, Dani Sordo si Hayden Paddon. 

Dupa un excelent loc doi la Monte Carlo, Jari-Matti Latvala vine increzator ca Toyota poate face o figura frumoasa in Raliul Suediei. In al doua masina a constructorului nipon se va afla un alt pilot finlandez, Juno Hanninen. Citroen nu a inceput deloc bine acest an si se pare ca mai este mult de lucru la modelul C3 WRC. Craig Breen face pasul la modelul C3 dupa ce la Monte Carlo a mers cu un DS3 WRC de anul trecut. El a facut rocada cu Stephane Lefebvre. Liderul echipei, Kris Meeke, va incerca sa treaca peste pasa proasta si sa obtina un rezultat pozitiv. Dupa abandonul din prima etapa, pilotul britanic a rasturnat masina de concurs in cadrul testelor premergatoare rundei secunde. Chiar daca nu a reusit sa prinda un loc in cadrul unei echipe de uzina, Mads Ostberg revine in WRC. Si o face chiar la volanul unei masini in configuratie 2017. Pilotul norvegian va folosi in Raliul Suediei un Ford Fiesta WRC preparat de catre M-Sport.

WRC2 promite o lupta interesanta. Printre cei inscrisi in aceasta categorie ii gasim pe Pontus Tidemand, Teemu Suninen, Eric Camilli si Alexey Lukyanuk. Din pacate, Andreas Mikkelsen nu va pilota in acest an in Raliul Suediei. Dupa ce masina de concurs "l-a lasat" la Monte Carlo, Simone Tempestini merge in Suedia pentru a testa in conditii de concurs modelul Citroen DS3 R5. Campionul roman nu va puncta in WRC-2. 

Raliul Suediei va debuta joi seara cu o superspeciala de doar 1.9 km. Vineri sunt programate 7 probe speciale iar sambata alte 7. Intrecerea se va decide dupa parcurgerea a inca 3 probe duminica. Concomitent cu Raliul Suediei se desfasoara si Rally Sweden Historic, care va alinia la start inca 56 de echipaje. 

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri