YPF Rally Argentina

Argentina, 26 apr. - 29 apr. 2018


  Suntem pe Facebook

Latvala invingator in superspeciala de debut a Raliului Suediei

Data: 09 Februarie 2017 / World Rally Championship

Campionatul Mondial de Raliuri a ajuns in Suedia, acolo unde in acest weekend isi va desfasura cea de-a doua etapa a sezonului. Cu o lungime de doar 1.9 km si startul in tandem, superpeciala Karlstad a reprezentat singura proba desfasurata joi. Jari-Matti Latvala este primul lider al raliului, castigand superspeciala in care s-a duelat cu fostul sau coechipier Sebastien Ogier.

La volanul unei Toyota Yaris WRC, Latvala a parcurs traseul primei probe in 1m34.1s, fiind mai rapid cu 0.6 secunde decat Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), cel care a concurat pe superspeciala impotriva lui Ott Tanak (Ford Fiesta WRC). Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) s-a clasat al treilea, in fata lui Tanak si a lui Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC). Clasamentul este momentan irelevant, ocupantii pozitiilor 3-5 avand doar cate o zecime de secunda in plus fata de cei aflati in fata lor.

Desi a ratat participarea la etapa de la Monte Carlo din cauza ca nu avea inca masina, Mads Ostberg a revenit in campionat in Suedia. El ocupa pozitia a sasea, fiind mai devreme cel mai rapid pilot al shakedownului. Kris Meeke (Citroen C3 WRC) a avut al saptelea timp al superspecialei, in urma sa, cu timpi egali, aflandu-se Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) si Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC).

Ole Christian Veiby (Skoda Fabia R5) a fost cel mai rapid pilot din WRC2, devansandu-i pe Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5) si Eyvind Brynildsen (Ford Fiesta R5). La volanul unui Citroen DS3 R5, Simone Tempestini s-a clasat al 27-lea "la general" si al 13-lea in RC2, avand un timp mai slab cu 5.4 secunde decat cel mai bun rezultat al unei masini R5.

Ziua de vineri din Raliul Suediei include 7 speciale, care insumeaza aproape 150 km.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri