Rally Italia Sardegna

Italia, 07 iun. - 19 iun. 2018


  Suntem pe Facebook

Neuville abandoneaza din fruntea Raliului Suediei, Latvala preia conducerea

Data: 11 Februarie 2017 / World Rally Championship

La fel ca in etapa de debut a sezonului, de la Monte Carlo, Thierry Neuville a preluat rapid conducerea si in Raliul Suediei, avand un parcurs excelent in primele zile de concurs. Si tot la fel ca in runda monegasca, pilotul belgian a lovit Hyundaiul i20 WRC pe proba finala de sambata si a vazut inca o data cum ii scapa victoria printre degete. Noul lider al intrecerii, Jari-Matti Latvala, este aproape de un rezultat foarte mare pentru Toyota, insa echipierii M-Sport, Ott Tanak si Sebastien Ogier, nu sunt cu mult in spatele sau.

Thierry Neuville avea 43.3 de secunde avans in fruntea Raliului Suediei la finalul PS14, ziua de sambata urmand sa se incheie dupa parcurgerea a inca 1.9 km pe superspecia Karlstad. Dar Neuville a gresit pe proba-spectacol, iesind in decor si rupand o roata. Echipa Hyundai Motorsport va incerca repararea masinii, pilotul belgian urmand sa revina duminica prin regula Rally2 si sa ia puncte in power stage. Latvala va incepe ziua finala din postura de lider al intrecerii, insa este de vazut daca va face fata presiunii. Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) a redus constant pe parcursul zilei de sambata avansul lui Latvala si este in acest moment la doar 3.8 secunde in urma sa. Colegul sau, Sebastien Ogier, este pe 3, cu 16.6 secunde in plus fata de prima pozitie. Asadar, totul se va juca maine.

Pe locul 4, Dani Sordo este acum cel mai bine clasat pilot Hyundai, fiind urmat de Craig Breen (Citroen C3 WRC) si Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC). Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) si Stephane Lefevbre (Citroen DS3 WRC) ocupa a saptea, respectiv a opta pozitie a clasamentului general. Celalalt pilot Citroen, Kris Meeke, a iesit de pe traseu pe PS14, pierzand peste 7 minute.

Categoria WRC2 este condusa de Pontus Tidemand, urmat la peste un minute de Teemu Suninen si Ole Christian Veiby, toti 3 pilotand modelul Fabia R5 al constructorului Skoda. Simone Tempestini a avut din nou parte de probleme tehnice ale Citroenului DS3 R5. Acest fapt l-a facut sa forteze in a doua parte a zilei de sambata si, din pacate, a iesit in decor. Sa vedem partea plina a paharului, Simone a mers in Suedia si la Monte Carlo mai mult pentru a-si mari experienta, el nepunctand in WRC2. Sa speram ca ghinioanele sale vor disparea pana la prima runda care va conta in clasament, Turul Corsicii.


  
Ziua de duminica programeaza inca 3 probe speciale, care insumeaza mai putin de 60 km.

Clasamentul Raliului Suediei dupa PS15:
1 Latvala 2h04m59.3s
2 Tanak +3.8s
3 Ogier +16.6s
4 Sordo +1m39.5s
5 Breen +2m04.5s
6 Elfyn Evans +3m44.7s

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri