Suntem pe Facebook

Premiera: Roumanie Historic Winter Rally

Data: 16 Februarie 2017 / Alte competitii
  • desant francez la Comandău;  22 de echipaje din Franța vor evolua în premieră în România
  • în deschiderea raliului evolueză un echipaj românesc în postura de forlighter
  • două echipaje românești infiltrate în plutonul francez

O nouă pagină în istoria motorsportului românesc se deschide cu prilejul desfășurării Roumanie Historic Winter Rally.

În premieră în România, Clubul Auto Crono, organizează în parteneriat francez, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv,  Roumanie Historic Winter Rally dedicat mașinilor istorice. Competiția se desfășoară în perioada 16 - 18 februarie a.c. la Comandău în județul Covasna.

Pe drumurile forestiere din jurul localității Comandău vor evolua legendarele Porche 911, Audi 80 Quatro, BMW 325 iX, Lancia Delta, Renault Alpine A110, Renault 8 Gordini, Citroen AX GTI și BX GTI, Ford Escort, Opel Kadett GTE, Toyota Celica GT4 și nu numai. Aceste modele sunt înregistrate în circulație înainte de 31.12.1995 și sunt în conformitate cu reglementările Federației de Automobilism Sportiv Francez, respectiv Federației Internaționale de Automobilism.

"Ideea acestui raliu s-a concretizat după ce pilotul francez Paul Lacombe a participat la Winter Rally Covasna. Fascinat de peisaj, de oamenii primitori și de potențialul probelor pe care s-a desfășurat concursul, Paul ne-a propus să organizăm un raliu similar pentru mașini istorice. Așa am ajuns să avem un raliu în premieră pentru România la care participă 22 de echipaje din Franța cu modele de excepție. Ne dorim să fie o competiție reușită al cărui format să-l putem repeta și în alte ediții. Vă așteptăm să fiți alături de sportivi, să-i încurajați, să-i susțineți pe probe, să vă bucurați de prezența spectaculoasă a "bătrînelor doamne", să fiți martori la un moment istoric pentru motorsportul românesc," a declarat Simon Árpád, organizatorul Roumanie Historic Winter Rally.

                                                                       

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri