Rally Italia Sardegna

Italia, 07 iun. - 19 iun. 2018


  Suntem pe Facebook

Campionatul mondial trece la macadam. Start in Rally Mexico!

Data: 09 Martie 2017 / World Rally Championship

Dupa doua etape desfasurate in Europa pe trasee cu zapada, gheata si temperaturi scazute, Campionatul Mondial de Raliuri a ajuns in America de Sud. Conditiile s-au schimbat complet: macadamul, caldura si unele probele care se vor desfasura la altitudini de aproape 3000 de metri, vor pune la grea incercare noile masini din WRC.

La fel ca si in ultimii ani, punctul central al raliului mexican va fi orasul Leon. Insa de aceasta data, prima lupta cu timpii a concurentilor se va da in centrul capitalei Mexico City. Acolo sunt asteptati in aceasta noapte peste 200 de mii de concurenti pentru superspeciala dubla. Masinile si intregul suport tehnic va fi ulterior transportat 400 km pana la Leon unde a doua zi va incepe cu adevarat intrecerea.

Ziua de vineri va consta din 7 speciale, printre care parcurgerea de doua ori a probei El Chocolat care are 54.9 km. Totalul kilometrilor de probe speciale de vineri insumeaza 154.85 km. Si ziua de sambata este cam tot la fel de lunga, cele 9 speciale avand 157.57 km. Pentru duminica mai raman de disputat inca doua probe si 54.9 km.

Jari-Matti Latvala incepe Raliul Mexicului din postura de lider al campionatului mondial. Insa pilotul finlandez nu se asteapta sa se bata din nou la victorie, Toyota avand o mare lipsa de experienta cu rularea la altitudini atat de ridicate. Alaturi de Latvala, echipa nipona il va avea la start si pe Juho Hanninen. M-Sport aduce 4 Ford Fiesta WRC in configuratie 2017. Alaturi de "oficialii" Sebastien Ogier, Ott Tanak si Elfyn Evans, Lorenzo Bertelli isi va face debutul pe noua masina a echipei britanice.

Thierry Neuville va incerca pentru a treia oara in acest an sa castige. Dupa dezamagirile de la Monte Carlo si Suedia, belgianul a fost primul la shakedown si spera sa scape de ghinioane. Echipa Hyundai va fi sprijinita si de ceilalti doi piloti, Hayden Paddon si Dani Sordo. Noile Citroen C3 WRC vor fi pilotate in Mexic de Kris Meeke si Stephane Lefebvre, insa nu multa lume se asteapta la rezultate pozitive dupa startul slab de sezon al echipei franceze. 

WRC2 va oferi duelul lui Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5) si Eric Camilli (Ford Fiesta R5).

Foto: @World

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri