YPF Rally Argentina

Argentina, 26 apr. - 29 apr. 2018


  Suntem pe Facebook

Kris Meeke conduce Raliul Mexicului

Data: 11 Martie 2017 / World Rally Championship

Desi a avut un start dificil in noul sezon, se pare ca noul Citroenul C3 WRC s-a adaptat cel mai bine conditiilor din Raliul Mexicului. Kris Meeke s-a instalat in fruntea intrecerii sud-americane, beneficiind de o pozitie buna la start si fara a acuza probleme de supraincalzire a motorului asa cum au facut-o rivalii sai. La finalul zilei de vineri, britanicul are un avans de peste 20 de secunde in fata lui Sebastien Ogier si aproape un minut inaintea lui Thierry Neuville, desi raliul a avut doua probe anulate.

Prima etapa pe macadam a Campionatului Mondial de Raliuri a inceput cu probleme pentru organizatori. Decizia de a avea superspaciala de debut in centrul capitalei Mexico City si planul de a transporta ulterior masinile 400 km la Leon pentru primele probe de vineri dimineata, nu au fost foarte inspirate. Un accident care a avut loc pe autostrada (in care nu a fost implicat nimeni din WRC) a blocat mai multe ore in trafic camioanele care transportau masinile, pilotii neavand materiale de concurs pentru primele probe. Asadar, PS2 si PS3 au fost anulate, debutul pe macadam facandu-se cu PS4 El Chocolate 2 (54.9 km). 

Meeke avea de recuperat doar 1.6 secunde fata de Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC), castigatorul superspacialei din Mexico City. Pilotul Citroen s-a impus pe speciala cu numarul 4, trecand la conducerea raliului. Desi PS5 a fost castigata de Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), Kris Meeke si-a marit avansul in fruntea clasamentului surclasandu-l pe Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC), urmaritorul sau principal. Ultimele 3 probe ale zilei au insumat sub 6 km, Meeke castigand una din ele si clasandu-se al doilea pe alta. 

Inainte de startul in ziua de sambata, primele 4 pozitii sunt ocupate de 4 masini diferite, Meeke (Citroen) fiind urmat de Ogier (Ford), Neuville (Hyundai) si Hanninen (Toyota). Acesta din urma se gaseste la aproape un minute si jumatate de lider dar mai sunt multi kilometri de disputat si totul inca se joaca. A cincea pozitie este ocupata momentan de Ott Tanak (Ford Fiesta WRC), care este urmat in clasament de Stephane Lefebvre (Citroen C3 WRC) si Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC). Liderul clasamentului general, Jari-Matti Latvala ocupa doar a opta pozitie. El a fost dezavantajat de prima pozitie pe traseul dar a intampinat si probleme cu franele Toyotei sale.

Puntus Tidemand (Skoda Fabia R5) este lider in clasamentul WRC2, avand peste 35 de secunde in fata lui Eric Camilli (Ford Fiesta R5) si peste un minut in fata lui Benito Guerr jr. (Skoda Fabia R5).

Ziua de sambata consta din 9 probe speciale care insumeaza 157.57 km.

Foto: @World

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri