Rally Italia Sardegna

Italia, 07 iun. - 19 iun. 2018


  Suntem pe Facebook

Rally Mexico: Kris Meeke, la 55 km de prima victorie din 2017

Data: 12 Martie 2017 / World Rally Championship

Cu siguramta ca nu multa lume se astepta la desfasurarea de pana acum a Raliului Mexicului. Cu doar doua probe ramase de disputat duminica (cu o lungime totala de 54.9 km), Kris Meeke este lider al intrecerii, avand un avans de 30.9 secunde in fata lui Sebastien Ogier. Duelul pentru victorie putea fi si mai strans daca pilotul francez al echipei M-Sport nu s-ar fi rasucit pe PS13.

Dupa un debut dezastruos de sezon, echipa Citroen avea nevoie de un rezultat bun in Mexic. Beneficiind de o pozitie buna la start, un Citroen C3 WRC bine adaptat conditiilor de pe macadamul sud-american si o buna inspiratie in alegerea anvelopelor, Kris Meeke este aproape sa livreze rezultatul de top, victoria. Singurul care a pus presiune pe britanic a fost campionul en tire, Sebastien Ogier. Pilotand modelul 2017 al Fordului Fiesta WRC, Ogier a inceput oarecum prudent raliul, crescand mai mult ritmul in a doua parte a zilei de sambata. Insa rasucirea de pe PS13 la costat 10 secunde pe francez, asa ca cel mai probabil el va incerca sa conserve a doua pozitie, ceea ce va insemna al treilea podium consecutiv si revenirea in fruntea clasamentului general al pilotilor.

Hyundai nu a mai aratat aceeasi viteza ca in primele doua etape, masinile coreene suferind si de pe urma problemelor tehnice. Thierry Neuville ocupa a treia pozitie si trebuie sa faca tot posibilul pentru a aduce masina in siguranta la final. Cele 39.6 secunde in urma lui Ogier nu ii dau mari sperante la mai mult insa acesta ar insemna primul podium al belgianului din 2017 si un punct de start in urcarea in clasamentul acestui an. Ott Tanak (Ford Fiesta WRC), unul dintre cei mai constanti piloti de pana acum din acest sezon, este al patrulea. Daca va incheia pe acest loc, acesta ar fi pentru estonian primul raliu fara podium din 2017.

Pe 5 il gasim pe Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC). Liderul clasamentului general, Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) a urcat pana pe 6 insa lipsa de experienta cu noua masina in asemenea conditii nu i-au dat mari sanse in Mexic. La fel este si pentru coechipierul sau, Juho Hanninen, clasat al saptelea. Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) a avut o zi de sambata buna, castigand doua probe speciale. Din pacate, problemele de joi si vineri il fac sa fie departe de primele pozitii.

Asadar, suntem foarte aproape de a avea un al treilea castigator diferit cu a treia masina diferita in primele 3 etape. Acest sezon chiar pare sa fie unul deosebit.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri