Acropolis Rally

Grecia, 01 iun. - 03 iun. 2018
www.acropolisrally.gr


  Suntem pe Facebook

Lukyanuk a castigat Raliul Insulelor Canare, a doua etapa din ERC

Data: 07 Mai 2017 / European Rally Championship

In acest weekend, Campionatul European de Raliuri si-a disputat cea de-a doua etapa a sezonului. Raliul Insulelor Canare a fost castigat de Alexey Lukyanuk, care a fost cel mai rapid pe 9 din cele 12 probe speciale. El a fost urmat pe doi de Kajetan Kajetanowicz, la aproape un minut in urma sa iar podiumul a fost completat de Bruno Magalhaes, lider campionatului.

Si in acest an favoriti la titlul european de raliuri sunt campionul en titre Kajetan Kajetanowicz si vicecampionul Alexey Lukyanuk. Pilotand masini similare (Ford Fiesta R5), ne asteptam la un duel strans intre acestia pe asfaltul din insulele spaniole. Lukyanuk a inceput cu dreptul si, chiar daca a pierdut sefia clasamentului din cauza unei penalizari cu 10 secunde de start anticipat pe PS2, a revenit repede la conducere. El si-a marit constant avansul si chiar daca a avut unele mici probleme tehnice, a reusit sa ajunga cu bine la final.

Daca pilotul rus nu a simtit presiune din partea urmaritorilor sai, locul 2 a fost mult mai disputat. Dupa prima zi, Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) se afla pe 2, cu un avans de 2.2 secunde in fata lui Kajetanowicz. Pilotul polonez a avut castig de cauza in ziua finala, incheind raliul cu 6.4 secunde in fata lui Magalhaes.

Urmatoarele 4 pozitii au revenit unor piloti spanioli. Pe 4  a terminat Ivan Ares (Hyundai i20 R5), urmat de Luis Monzos (Ford Fiesta R5), Pepe Lopez (Peugeot 208 T16), respectiv Martinez Garcia (Ford Fiesta R5). Revenit in ERC, Bryan Bouffier a incheiat doar cu al noualea rezultat dupa ce Fordul Fiesta R5 pe care l-a utilizat a avut probleme la sistemul de franare in prima zi de concurs.

Cu acest rezultat, Lukyanuk a urcat pe a dua pozitie a clasamentului ERC 2017, avand 17 puncte in urma lui Magalhaes si 11 puncte in fata lui Kajetanowicz. Urmatoarea etapa  a campionatului european se va disputa pe macadamul din Grecia in 2-4 iunie.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri