Rally Italia Sardegna

Italia, 07 iun. - 19 iun. 2018


  Suntem pe Facebook

Ostberg si Neuville impart prima pozitie in Raliul Portugaliei dupa superspeciala de debut

Data: 18 Mai 2017 / World Rally Championship

Campionatul Mondial de Raliuri a revenit in Europa, cea de-a sasea etapa urmand sa se desfasoare in acest weekend pe macadamul din Portugalia. Singura proba a zilei de joi a fost superspeciala de 3.36 km de la Lousada. Mads Ostberg si Thierry Neuville vor imparti pana maine prima pozitie a clasamentului, cei doi avand timpi identici, 2 minute si 36.6 secunde.

Desi irelevanta din punct de vedere al clasamentului, superspeciala desfasurata pe circuitul de rallycross din orasul Lousada a atras un public foarte numeros. Avand o lungime mai mica de 3 km si jumatate, prima proba a dat un clasament foarte strans, primii 11 clasati aflandu-se intr-un interval de doar 2 secunde. Interesant este si faptul ca primele 6 pozitii sunt ocupate doar de piloti ai unor Ford Fiesta sau Hyundai i20. Pilotul privat Mads Ostberg (Ford Fiesta WRC) si invingatorul ultimelor doua etape, Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) au fost cei mai rapizi, urmand sa imparta prima pozitie pana dupa desfasurarea PS2 de vineri dimineata. Al treilea clasat, la doar o zecime de secunda in urma, a venit Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) iar a patra pozitie i-a revenit lui Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), mai lent cu 0.4 secunde decat liderii.

Cel de-al treilea pilot Hyundai Motorport si castigatorul rundei de shakedown de mai devreme, Dani Sordo, ocupa a cincea pozitie a clasamentului, avand un avans de 0.2 secunde in fata campionului Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC). Raliul Portugaliei reprezinta debutul lui Khalid Al-Qassimi si al lui Esapekka Lappi pe masini WRC in configuratie 2017. Citroen a adus pentru prima data un al patrulea model C3 WRC care este pilotat de Al-Qassimi, in timp ce tanarul finlandez va folosi a treia Toyota Yaris.

Categoria WRC2 dispune de o garnitura premium in Portugalia. Lider dupa superspeciala este marele favorit la victorie, Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia R5). Norvegianul este urmat de Teemu Suninen (Ford Fiesta R5) si de Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5). Simone Tempestini ocupa a 11-a pozitie, la 6.7 secunde in urma liderului Mikkelsen.

Raliul Portugaliei incepe cu adevarat vineri, atunci cand sunt programate 8 probe speciale ce insumeaza 151 km. Sambata se vor alerga inca 154 km impartiti in 6 speciale iar ziua finala de duminica vine cu inca 43 km si 4 probe speciale.

Clasamentul Raliului Portugaliei dupa PS1:

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri