Rally Italia Sardegna

Italia, 07 iun. - 19 iun. 2018


  Suntem pe Facebook

Ott Tanak conduce Raliul Portugaliei la finalul zilei de vineri

Data: 19 Mai 2017 / World Rally Championship

Anul acesta avem un inceput de campionat foarte strans, cu patru castigatori diferiti in primele cinci etape. Raliul Portugaliei, care se desfasoara in acest weekend, are sanse la cea mai disputata etapa, timpii dupa primele 9 probe speciale fiind foarte apropiati iar in fruntea clasamentului perindandu-se pana acum 6 piloti diferiti. Ott Tanak este liderul raliului la finalul zilei de vineri, cu un avans de 4.6 secunde in fata lui Dani Sordo si de 5 secunde in fata coechipierului Sebastien Ogier.

La jumatate zilei, etapa lusitana era condusa de pilotul Toyota, Jari-Matti Latvala, insa primii patru clasati se aflau in intervalul a doar 1.4 secunde. Haydden Paddon s-a instalat in frunte dupa castigarea primei speciale de vineri insa pe proba urmatoare motorul Hyundai-ului i20 s-a oprit iar neozeelandezul a fost nevoit sa restarteze masina, pierzand secunde bune si 5 pozitii in clasament. Latvala a castigat aceasta proba dar a pierdut timp pe PS4, ramanand totusi in frunte cu 0.5 secunde in fata lui Kris Meeke (Citroen C3 WRC). Cei 27.46 km ai specialei cu numarul 4 au fost parcursi exact in acelasi timp de 3 piloti diferiti, Tanak, Meeke si Breen, care si-au si impartit victoria probei.

Latvala a pierdut prima pozitie in urma desfasurarii PS5, atunci cand Kris Meeke a urcat pe treapta I. Pilotul finlandez a cazut insa mult in clasament dupa PS7, franele sale nefunctionand, ceea ce a dus la rasturnarea masina. Nici Meeke nu a stat prea mult in frunte, suferind o pana pe PS6 si retrogradand pana pe 5. Pilotul M-Sport, Ott Tanak ajungea astfel sa conduca Raliul Portugaliei. Paddon a avut o evolutie buna si a revenit pana pe 3 insa o noua problema tehnica l-a facut sa piarda 10 minute.

Dani Sordo ramane peste noapte pe a doua pozitie insa Ogier se afla la doar 0.4 secunde in urma sa. Nici Breen nu este departe, 7.9 secunde despartinu-l de Ogier. Elfyn Evans se afla momentan pe a cincea pozitie, la 5.4 secunde in urma lui Breen si la 4.4 secunde in fata lui Neuville. Pilotul nr. 1 al echipei Hyundai a pierdut secunde bune (20, zice el) cand a fost nevoit sa stea in spatele lui Latvala pe proba si asteapta ca oficialii sa ii modifice timpul.

Ziua de sambata programeaza inca 6 probe speciala, impartite in 2 bucle. Totalul km de proba speciala de maine se ridica la 154.56. 

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri