Rally Italia Sardegna

Italia, 07 iun. - 19 iun. 2018


  Suntem pe Facebook

Raliul Portugaliei: Mikkelsen canduce in WRC2, Tempestini a urcat pe 7

Data: 19 Mai 2017 / World Rally Championship

Liga secunda a Campionatului Mondial de Raliuri beneficiaza la Raliul Portugaliei de multe nume importante si de o participare numeroasa. Marele favorit, Andreas Mikkelsen, s-a instalat la conducere chiar dupa superspeciala de joi seara si nu a mai cedat pozitia pana la finalul zilei de vineri. Reprezentantul Romaniei, Simone Tempestini a avansat treptat in clasament, ajungand de pe 13 pana pe 7 dupa desfasurarea primelor 9 probe.

Daca de prima pozitie le-a fost imposibil celorlalti piloti sa se apropie, Mikkelsen (Skoda Fabia R5) marindu-si constant avansul, pozitia secunda ne-a oferit un excelent duel intre Teemu Suninen (Ford Fiesta R5) si Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5), cei doi schimbandu-si de cateva ori pozitiile. La finalul primelor 9 speciale, Suninen are un avans de doar 2.3 secunde in fata suedezului in clasamentul categoriei. Urmeaza 3 pozitii ocupate de piloti francezi, Quentin Gilbert pe 4, Pierre-Louis Loubet pe 5 si Eric Camilli pe 6.

Simone Tempestini (Citroen DS3 R5) ocupa momentan a saptea pozitie, cu 24.4 secunde in urma lui Camilli si un minut 46.9 in fata localnicului Miguel Campos. Campionul roman s-a aflat pe 13 in urma superspecialei de debut dar a urcat pe 10 dupa prima proba a zilei de vineri. La mijlocul zilei, Simone era deja pe 7 si, desi a avut unele probelem cu un amortizor spate in a doua parte a zilei, romanul a reusit sa isi mentina pozitia.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri