Memorialul Werner Hirschvogel

Resita, 30 iun. - 01 iul. 2018


  Suntem pe Facebook

Simone Tempestini a fost cel mai rapid in antrenamentele de la Teliu, cu un timp record

Data: 02 Septembrie 2017 / Coasta

Dublu campion national de raliuri al Romaniei, Simone Tempestini este primul si la coasta. Deocamdata in antrenamentele cronometrate ale Trofeului Teliu, acolo unde pilotul clujean are parte de o experienta inedita. La volanul unui prototip Radical SR4, Simone Tempestini a fost cel mai rapid dintre toti concurentii in fiecare din cele trei manse de antrenamente. Mai mult decat atat, el a doborat recordul traseului pe cea de-a doua urcare a antrenamentelor, oprind cronometrul la 1 minut si 38,544 secunde. Al doilea timp al zilei i-a revenit lui Horatiu Ionescu-Cristea, intr-o masina similara, in timp ce pilotul monopostului Tatuus, Andrei Dumitrescu, s-a clasat al treilea.

Editia din acest an a Trofeului Teliu a devenit dupa anuntul participantilor una dintre cele mai interesante etape de viteza in coasta ale anului. Pe langa faptul ca la ea participa toti actorii principali ai campionatului, toata lumea astepta evolutia celor doi campioni nationali la volanul prototipurilor Radical SR4, Horatiu Ionescu Cristea si Simone Tempestini. Iar desfasurarea primei zile, care a fost compusa din trei manse de recunoasteri si trei de antrenamente, nu i-a dezamagit pe spectatori. Dupa ce au luat joi un prim contact cu masinile, cand le-au testat pe circuitul de karting de la Targu Secuiesc, Ionescu Cristea si Tempestini le-au pus azi la treaba pe traseul de la Teliu. Campionul mondial Junior WRC s-a acomodat repede cu masina, avand o evolutie extraordinara si reusind sa fie cel mai rapid in fiecare din cele trei urcari de antrenamente cronometrate. Timpul lui Simone din mansa secunda de antrenamente reprezinta si cel mai bun timp realizat vreodata pe traseul Trofeului Teliu. 

Horatiu Ionescu Cristea si-a imbunatatit constant timpul, avand intr-un final cel de-al doilea rezultat al zilei, insa cu o secunda si 383 miimi mai mare decat cel stabilit de Simone Tempestini. Dublu castigator de etapa in 2017, Andrei Dumitrescu a obtinut al treilea timp al zilei, in fata primului reprezentant al grupei H, bulgarul Lyuben Kamenov. Campionul national en titre, Bogdan Cuzma, a fost al cincelea, in fata rivalilor Paul Andronic si Lucian Radut. Un al pilot bulgar, Hristo Manolov, s-a clasat al optulea in clasamentul zilei, fiind urmat de Alex Mirea si Costi Stratnic.

Ziua de duminica va debuta cu inca doua manse de recunoasteri, incepand cu 8:30 si 10:00. Cele doua urcari de concurs vor avea loc de la orele 14:15, respectiv 17:00.

Circulatia publica va fi restrictionala duminica (3 septembrie) pe DN10, sectorul Teliu (km 127) - Bradet (km 119), în intervalul orar 08:00 - 12:00 si 14:00 - 20:00

Rezultatele zilei pot fi urmarite aici

Dan Terea 
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri