Suntem pe Facebook

Transcarpatic Rally Raid 2017 - Leaganul Pasiunii

Data: 11 Septembrie 2017 / Alte competitii

Echipaje, echipe de asistenta, arbitri si organizatori s-au implicat trup si suflet pentru a incheia cu bine TRANSCARPATIC Rally Raid 2017. A fost o competitie unde strategia a fost adaptata la specificul terenului, al nevoilor impuse de defectiunile tehnice survenite pe parcursul probelor speciale, dar si la ritmul alert al cursei.

TRANSCARPATIC Rally Raid ramane o cursa de anduranta care leaga prietenii  si slefuieste tehnica de pilotaj in conditii de cursa aparent usoare. Concurentii si vehiculele lor au rulat in conditii meteo schimbatoare, cu temperaturi variabile, pe suprafete cu aderenta diferita, pietris, pamant  sau iarba.

Despre concurs, emotii, framatari, probleme, agonie si extaz in declaratiile participantilor:

Mitachescu Stefan Catalin - M+450 - KTM 525 #15:

"Am inceput cursa cu o tranta regulamentara de dimineata pe iarba uda... Nu a fost tocmai ceea ce mi-a dorit dar am reusit sa plec mai mai departe. Booon!!! Pe etapa de legatura constat ca s-au spart rulmentii pe roata spate... Suuuper!... Iau startul in PS2, ma abat din traseu pana la Rupea, cumpar rulmenti de la un nene de treaba care imi da si scule sa-mi rezolv necazul. Revin pe traseu si termin PS2. Eeee, ce sa vezi, pe etapa de legatura ne opreste un echipaj de politie "asa, de curiozitate!..." PS3 ... Scurt pe doi, mi-a sarit toba de 4 ori... 12 ore pe motor si termin prima zi.

Dupa un sirag de inlocuiri ale rulmentilor de pe spate am mai avut o surpriza: batrana a lesinat, un furtun de racire s-a fisurat si am pierdut lichidul de racire... Dupa 20 kilometri fara apa motorul a inceput sa se opreasca. Am reusit sa iau startul in PS1 (n.r.: ziua a doua) si sa forfetez (n.r: potrivit regulamentului de concurs un sportiv poate intrerupe o etapa speciala doar o data pe durata rally raidului) ... M-am indreptat spre parcul tehnic pentru a incerca o resuscitare rapida si un posibil start in PS2. Acum obiectivul era terminarea raliului, cam 300 kilometri pana la sosire. A fost o cursa in care am mesterit mult la motorul meu. Am reusit la final sa termin si sa urc pe podium. Multumesc tuturor!"

Claudiu Barbu - UTV+800 Polaris RZR #721:

"Doua planetare rupte, o caseta de directie inlocuita, trei cauciucuri taiate, o bascula si un amortizor spate facute franjuri, un mic incediu in prima speciala, un „perete” luat din plin, o proba forfetata, una cu timp depasit; patru probe speciale cu cel mai bun timp la toate clasele auto si moto, cel mai mare varf de viteza al etapei, fara penalizari pentru restrictii de viteza si in final locul III la editia Transcarpatic 2017. Nu este ceea ce ne-am propus, insa suntem multumiti ca am urcat pe podium in cea mai lunga etapa de rally raid a anului: peste 800 de kilometri de probe speciale si peste 400 de kilometri de proba de legatura. Totul dupa 5.000 de kilometri parcursi pentru etapa Baja Polonia.

Paul Spiridon devine tot mai experimentat pe navigatie, iar pentru tehnicul format din Radu Costin, Gabriel Radu si Dragomir Cristian, orice problema de mecanica nu mai reprezinta nici macar o provocare.

Oameni minunati, atat concurentii, cat si organizatorii: Victor Pop, care a gasit puterea de a nu anula raliul, cat si Leonte Mihai, Somodean Nelu, Marius Dobrisan, Davidescu Ioan si altii, fara de care raliul nu s-ar fi putut desfasura. Mii de multumiri sponsorilor, in special ASP Group si Polaris Oficial, care au oferit premii importante castigatorilor tuturor claselor, precum si RallyGPS, Best Ride si Reinvent Consulting, care au facut posibila prezenta noastra in acest raliu.

Aprecierile noastre si pentru Ariton Petre, Mircea Micutzu Musat, Florin Dan si Felecan Radu Mircea care s-au deplasat la Brasov pentru a se asigura ca puteam lua startul la inceputul fiecarei zile."

Ionut Florea - M+450 - HUSQVARNA #5:

"Am venit cu lectiile facute. Motocicleta a fost pregatita pentru aceasta etapa care si de aceasta data a facut o triere serioasa a echipajelor pe parcursul probelor speciale. Imi place aceasta cursa datorita caracterului de anduranta, a zonelor parcurse, a atmosferei. Am motive de satisfactie si de bucurie. Munca si efortul meu au fost incununate de succes."

Somodean Ioan - TH 1.2 - ISUZU TROOPER #666:

"Dupa o viata calare pe motor sentimentul care ma incearca acum este aparte. Alaturi de navigatorul meu: David Anca, am debutat la clasa auto in rally raid. Prima etapa din acest sezon nu a fost de bun augur pentru noi. Dupa un start foarte bun am abandonat din cauze tehnice. Acestea sunt cursele. Cand crezi ca totul merge bine apare neprevazutul. Am muncit foarte mult in acest sezon si ne-am dorit sa invingem. Rezultatul de la Transcarpatic se datoreaza muncii de echipa, strategiei adoptate in functie de reactia adversarilor si de conditiile din teren. Ma bucur sa vad ca exista oameni care sustin aceasta ramura sportiva. Multumesc tuturor celor care sunt alaturi de noi si ne incurajeaza, multumesc spectatorilor care ne-au vizitat in parcul service. Felicitari organizatorilor, concurentilor! Iar pe dumneavoastra va invit din sezonul urmator sa fiti alaturi de noi in competitiile de rally raid."

TOP 3 viteze inregistrate Transcarpatic MOTO / Zile

ziua 1 - Mitachescu Catalin - 119 km/h, Jerca Andrei 115.2 km/h, Florea Ionut 115km/h

ziua 2 - Mitachescu Catalin - 108.4 km/h, Florea Ionut 105.7 km/h , Jerca Andrei 100 km/h

ziua 3 - Florea Ionut 122.9 km/h, Mitachescu Catalin 108.7 km/h, Jerca Andrei 100.6 km/h

ziua 4 - Florea Ionut 122.1 km/h, Mitachescu Catalin 119.3 km/h, Jerca Andrei 104.5 km/h

TOP 3 viteze inregistrate Transcarpatic AUTO / Zile

ziua 1 - Ovidiu Domide - 129 km/h, Somodean Nelu 124 km/h, Mauro Selvatico 113km/h

ziua 2 - Claudiu Barbu - 130 km/h, Andrei Museteanu 126.3 km/h, Somodean Nelu 126 km/h

ziua 3 - Museteanu Andrei 129.6 km/h, Somodean Nelu 124 km/h, Barbu Claudiu 109 km/h

ziua 4 - Andrei Museteanu 116.9 km/h, Mauro Selvatico 114km/h, Hanganu Mihai 112 km/h

Clasament TRANSCARPATIC Rally Raid

Clasament general auto

1. Șomodean Ioan /David Anca - T.H. 1.2. - Isuzu Trooper #666

2. Berger Dan / Stângaciu Alain - T.H. 1.2. - Jeep Cherokee #108

3. Chiparuș Mihai / Gora Vladimir - T.H. 2.2. - Mitsubishi Pajero #130

Clasament general UTV+800

1. Hanganu Mihai / Voinea Daniel - Polaris RZR #122

2. Mușețeanu Andrei / Belc Andrei - Yamaha YXZ #173

3. Barbu Claudiu /Paul Spiridon - Polaris RZR #721

Clasament general moto

1. Florea Ionuț - M+450 Husqvarna #5

2. Andrei Jercă - Q+500 Yamaha Raptor #18

3. Mităchescu Cătălin - M+450 KTM 525 #15

TRANSCARPATIC Rally Raid a fost organizat de A.S. Clubul Trans Carpatic Brasov și susținut de Primăria Predeal și Ocolul Silvic  Sacele. Partener principal: ASP Group. Parteneri: Roman S.A., PRO-X, Medecon SRL, Rally GPS, ART Info Mark, MCN Group transport persoane, euro 4x4parts, Sound Events și Autostiri.ro.

Sursa si imagini: Comunicat remis autorally.ro

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri