Raliul Sibiului

Sibiu, 05 oct. - 07 oct. 2018
www.raliul-sibiului.ro

>


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Locul cel mai indepartat din tara"

Data: 18 Octombrie 2017 / Raliuri

Sa criticam actiunile FRAS este o activitate la moda. Mai mult decat atat, este democratica si chiar necesara. Sa fim nemultumiti de absolut orice, chiar si de ce inca nu s-a intamplat si probabil nici nu se va intampla, este un alt sport care ne place, dar care nu este la fel de constructiv ca primul.

Pe pagina aceea cu arbtitri, cluburi, membri se tot posteaza diverse opinii. Unele teziste ale lui Adrian Dragan, altele glumet-nihiliste ale lui Catalin Ghigea. Amandoi, oameni implicati, cu pareri de luat in seama, fie ca ne convin, fie ca nu. Printre postari, apare si nemultumirea lui Gabi Lazar legata de o eventuala organizare a Galei Campionilor la Iasi. Cum ca ar fi departe, ca marii sefi nu se gandesc la “astia mici” care trebuie sa isi ia cazare, ca este o noua dovada de durere-n *u#.

Stau si ma intreb, Iasi-ul este departe fata de cine? Fata de cei din Bucuresti? Ok, si daca e departe de Bucuresti, care e problema? Fata de cei din Timisoara sau Cluj, oriunde se desfasoara vreun eveniment, este departe, si ei nu se plang ca trebuie sa faca sute de kilometri de fiecare data. Nu stiu cum s-a cuibarit ideea asta ca, concursurile sau evenimentele ar trebui sa fie undeva aproape de cartierul in care traim?! O alta idee cu care nu sunt de acord este aceasta democratizare excesiva si o atentie exagerata pe care ne-o dorim din partea celor care ne conduc. Ne dorim sa fim tinuti in palma si sa ni se poarte de grija, de parca suntem toti genii neintelese si, mai ales, neajutorate. Este foarte ciudat cum, un sportiv care face rost de mii si zeci de mii de euro intr-un sezon, dintr-o data are o mare problema cu o cazare de 50 de euro si un drum de inca 70 de euro. Eu sunt convins ca, daca s-ar face Gala la Iasi, majoritatea celor care ar avea nevoie de un pat ar fi ajutati de ieseni sa il gaseasca si sa nu ii coste nimic. Si cu atat mai mult, cineva ca Gabi, care sper sa nu se supere pe acest articol.

Daca am face un program care sa calculeze locul cu cea mai mica distanta medie posibila fata de premiantii de la Gala, probabil ca ar trebui ca ea sa fie organizata in Sambata de Sus. De ce, cei care traiesc in Bucuresti sau chiar in Brasov, se simt atat de nedreptatiti cand trebuie sa isi ia o cazare in alt oras? Eu, unul, as fi incantat sa se faca Gala la Iasi, mi s-ar parea o idee buna. Asa cum ar fi o idee buna sa se tina la Cluj, la Timisoara sau chiar la Baia Mare. De ce sa nu expunem niste masini de curse si sa ne facem cunoscuti intr-un oras in care nu se desfasoara o etapa? Si daca tot veni vorba de Gala, FRAS a depus, printr-o firma care organizeaza evenimente, o cerere la Casa Poporului pentru data de 9 decembrie. Cererea a fost aprobata. Acum, stau si ma intreb, oare s-a gandit cineva la cei din Iasi cand au ales sa faca Gala la Bucuresti?

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri