Kennards Hire Rally Australia

Australia, 15 nov. - 18 nov. 2018


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Ott Tanak va pilota pentru Toyota in 2018

Data: 18 Octombrie 2017 / World Rally Championship

Echipa Toyota a anuntat astazi ca si-a asigurat serviciile lui Ott Tanak pentru urmatoarea editie a Campionatului Mondial de Raliuri. Actualul component al celor de la M-Sport il va inlocui la Toyota pe Juho Hanninen si va face echipa cu Jari-Matti Latvala si Esapekka Lappi. 

Ott Tanak are in 2017 cel mai bun an al sau in WRC. Este sezonul in care a obtinut prima victorie, in Raliul Italiei, performanta egalata de inca un prim loc in Germania. Pilotand Fordul Fiesta WRC, estonianul a mai urcat in patru randuri pe podium si a abandonat doar o data, rezultate care il plaseaza momentan pe a doua pozitie a clasamentului general, cu sanse teoretice la titlu. Pe pozitia de lider se afla coechipierul sau de la M-Sport, Sebastien Ogier, cu un avans de 37 de puncte inaintea celor doua etapa ramase de disputat.

Tommi Makinen, directorul echipei Toyota, a declarat ca il urmareste pe Tanak de mai multa vreme si ca este mixul perfect pe care il cauta, de tinerete si experienta, asemanandu-l cu modelul Yaris WRC care a debutat in acest sezon si a castigat tot doua raliuri.

Dan Terea 
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri