Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi

Yas Marina, 25 nov. - 25 nov. 2018


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Mai aproape de titlu. Hamilton a castigat Marele Premiu al Statelor Unite

Data: 23 Octombrie 2017 / Formula 1

Lewis Hamilton a castigat fara prea mari probleme etapa de Formula 1 desfasurata la Austin, Texas, apropiindu-si cel de-al patrulea titlu mondial. Echipa Mercedes a devenit deja matematic campioana in urma cursei americane. Sebastian Vettel s-a clasat al doilea iar al treilea loc i-a revenit lui Kimi Raikkonen dupa o decizie controversata de penalizare a lui Max Verstappen cu 5 secunde.

Plecat din pole position, Lewis Hamilton a fost depasit in primul viraj de Sebastian Vettel, pilotul german avand parte de un start excelent. Insa britanicul a revenit dupa doar cateva tururi, trecand usor de Vettel si, ulterior, distantandu-se. Acestea au fost pozitiile pe care cei doi au incheiat cursa, Hamilton inregistrand cea de-a noua victorie din acest sezon. Cu doar trei curse ramase de disputat, el are un avans de 66 de puncte in clasamentul general in fata lui Vettel si doar printr-o minune mai poate pilotul Ferrari castiga in acest an titlul.

Lupa pentru ultimul loc pe podiumul cursei din Statele Unite s-a dat intre Kimi Raikkonen si Max Verstappne. Finlandezul de la Ferrari a inceput turul final in fata pilotului Red Bull insa Verstappen l-a depasit cu doar cateva viraje ramase din cursa. Pilotul olandez a facut o cursa excelenta, plecand de pe a 16-a pozitie din cauza unor penalizari. Stewarzii au considerat ca depasirea asupra lui Kimi nu a fost una corecta, Verstappen ajungand cu toate cele patru roti ale monopostului in afara liniei ce demarca pista (foto jos), sanctionandu-l cu 5 secunde si impiedicandu-l sa mai urce pe podium. In schimb, Raikkonen a fost cel care a degustat sampania de la final.

Valtteri Bottas nu a reusit decat o clasare pe a cincea pozitie, inaintea lui Esteban Ocon si a lui Carlos Sainz Jr, acesta din urma punctand la prima cursa alaturi de echipa Renault. Sergio Perez a incheiat al optulea, urmat de Felipe Massa si de Daniil Kvyat, intors pentru o cursa la volanul monopostului Red Bull. 

Urmatoarea etapa se va desfasura peste doar o saptamana, in Mexic.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri