Kennards Hire Rally Australia

Australia, 15 nov. - 18 nov. 2018


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Elfyn Evans conduce Raliul Marii Britanii

Data: 27 Octombrie 2017 / World Rally Championship

In acest weekend se desfasoara in Tara Galilor penultima etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. La finalul zilei de vineri, primele trei pozitii sunt ocupate de piloti ai echipei britanice M-Sport. Elfyn Evans se afla la conducere, avand un avans de 24.6 secunde in fata lui Ott Tanak. Liderul clasamentului general, Sebastien Ogier este la doar 2.2 secunde in urma lui Tanak.

Dupa o superspeciala de un kilometru si jumatate desfasurata joi seara si castigata de Sebastien Ogier, prima zi "intreaga" de concurs de vineri a inclus 120 km de proba speciala. Evans a devenit lider in urma castigarii primei speciale ale zilei si nu a mai cedat pozitia intai pana dupa ultima proba de vineri. In total, Elfyn Evans si Fordul sau au fost cei mai rapizi pe trei din cele sase speciale de azi. Pe pozitiile urmatoare, ceilalti echipieri M-Sport sunt separati deocamdata de doar 2.2 secunde. Mai rapid de dimineata, Tanak si-a pierdut avansul avut in fata lui Ogier in a doua parte a zilei, dar totusi i-a startul sambata de pe a doua pozitie.

Thierry Neuville a castigat PS7, devansandu-l pe Jari-Matti Latvala in clasamentul raliului si trecand pe 5. Belgianul echipei Hyundai s-ar fi aflat in fata lui Ogier daca nu ar fi primit joi o penalizare de 10 secunde. Invingatorul etapei precedente din Spania, Kris Meeke (Citroen C3 WRC), este al saselea, avand de recuperat doar o zecime de secunda pentru a-l egala pe Latvala. Urmatoarele pozitii in clasament apartin pilotilor Hyundai, Andreas Mikkelsen pe 7, Dani Sordo pe 8 iar Hayden Paddon pe 9. Pilotii Toyota, Juho Hanninen si Esapekka Lappi, sunt momentan doar pe 10, respectiv 11.

Deja-campionul Pontus Tidemand, se afla la conducerea clasamentului WRC2, urmat la 43.1 secunde de Eric Camilli. Simone Tempestini nu a avut cea mai usoara zi. Napoca Rally Academy ne informeaza pe Facebook ca "pompa de benzina i-a tradat pe Simone si pe Giovanni pe ultima proba speciala a zilei, în Wales Rally, iar echipajul Napoca Rally Academy a fost obligat să se oprească". Romanul urmeaza sa revina maine in concurs in super rally. 

Ziua de sambata include peste 140 km competitivi impartiti in 9 probe speciale.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri