Kennards Hire Rally Australia

Australia, 15 nov. - 18 nov. 2018


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Elfyn Evans este aproape de prima victorie din WRC

Data: 28 Octombrie 2017 / World Rally Championship

Cu doar 41 de kilometri ramasi de parcurs duminica, Elfyn Evans conduce Raliul Marii Britanii. Pilotul M-Sport are un avans de 53.1 secunde in fruntea clasamentului si este aproape de prima mare victorie din cariera. Iar editia 2017 a Campionatului Mondial de Raliuri este aproape de a avea al saptelea castigator diferit in 12 etape! Pe a doua pozitie a raliului galez se afla colegul lui Evans, Sebastien Ogier, urmat la doar jumatate de secunda de Thierry Neuville.

Raliul Marii Britanii a oferit si in acest an concurentilor conditiile sale clasice. Noroi, aderenta scazuta, conditii de vizibilitate scazuta. Evans s-a simtit ca pestele in apa, castigand jumatate din cele 16 speciale disputate pana acum. Iar cele peste 50 de secunde pe care le are avans inaintea startului din ziua final ii dau britanicului mari sperante la victorie.

Clasat deocamdata pe a doua pozitie, probabil ca Sebastien Ogier nu va forta maine sa isi mentina acest loc. El poate sa isi adjudece titlul mondial chiar acasa la M-Sport inaintea rundei finale din Australia. Thierry Neuville a cazut de pe 2 pe 3 in urma specialelor desfasurate noaptea si pe ceata, atunci cand si Ott Tanak a retrogradat de pe 3 pe 6. In fata lui Tanak se gasesc Jari-Matti Latvala si Andreas Mikkelsen iar in urma sa Kris Meeke si Hayden Paddon.

Proaspatul campion WRC2, Pontus Tidemand, este liderul "ligii secunde", fiind urmat de Tom Cave si Eric Camilli. Dupa ce vineri a abandonat pe ultima proba si a revenit in concurs prin super rally, problemele tenice l-au fortat pe Simone Tempestini sa abandoneze si sambata. Campionul roman va lua duminica startul pentru ultima data in acest an in campionatul mondial.

Desi include cinci probe speciale, ziua finala a raliului britanic consta din doar 41.17 km. 

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri