Trofeul Opel

Brasov, 13 oct. - 14 oct. 2018

>


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Andrei Zbigniew Brezoszki între construcții și mașini de curse

Data: 30 Octombrie 2017 / Coasta

După încheierea calendarului competițional, echipa Autorally a stat de vorba cu Andrei Brezoszki, cel care a debutat în Campionatul Național de Viteză în Coastă și care ne-a povestit despre evoluția sa din 2017. Chiar dacă a participat la doar 4 etape, acesta a punctat la fiecare dintre acestea.  

Autorally: Salut Andrei! În primul rând vrem să știm câteva date despre tine.

Andrei Brezoszki: Salut! Sunt de profesie inginer constructor, cu toate ca nu are nicio treabă cu automobilismul sportiv. Am 28 de ani și sunt din Baia Mare. Sunt pasionat de cursele auto de când eram copil, tatăl meu fiind fotograful echipei Shell în Raliul României, pentru echipajul Dorin Toma / Dacian Banca. Pe vremea aceea mergeam cu tatăl meu pe probe și așa am moștenit pasiunea pentru curse și tot odată a apărut visul ca într-o zi să pilotez o mașină de curse.

Autorally: Pe lângă pasiunea de cand erai copil, ce altceva te-a motivat să te urci într-o mașină de curse și să iei startul în Campionatul Național de Viteză în Coastă?

Andrei Brezoszki: Am visat mereu să ajung să fac acest lucru. Din păcate, părinții nu m-au susținut, considerând un sport foarte periculos. Acum că am ajuns pe propriile picioare mi-am realizat visul. Sincer, nu speram să debutez anul acesta.

Autorally: Cum a fost văzută de tine prima etapă?

Andrei Brezoszki: După ce am absolvit cursurile la școala de pilotaj Danny Ungur Racing aveam în plan să alerg la o etapă, maxim două, dar uite că am reușit să alerg 4 etape, implicit să trec de statutul de pilot debutant.

Autorally: Ce sentiment ai cand te urci in mașina de curse?

Andrei Brezoszki: E o senzație unică pe care nu o pot exprima în cuvinte. Chiar dacă la primele trei etape am participat cu Fordul Fiesta a lui Danny Ungur, în ultima etapă, Trofeul Opel, am reușit să iau startul cu o mașină foarte performantă, un Citroen C2 R2. Aceasta mi-a transmis un sentiment pe care vreau să-l trăiesc cât mai des de acum înainte. Cu toate că Fordul a fost o mașină tehnic inferioară față de Citroen, sunt fericit că am avut o evoluție curată și am reușit să punctez la fiecare etapă, atât cu Fordul Fiesta cât și cu Citroenul.

Autorally: Ti-a fost greu să iei startul în campionat?

Andrei Brezoszki: A fost dificil, dar cu siguranță nu puteam să realizez atâtea fără ajutorul unor parteneri, care au fost alături de mine etapă de etapă. Maraglass, Teoil și Alikar sunt cei care au fost alături de mine și au facut posibilă participarea mea în acest an competițional, dar mai ales, au făcut posibilă participarea mea cu Citroenul la ultima etapă.

Autorally: Vorbind despre ultima etapă, am vazut scris pe mașina ta de concurs “Mulțumesc Radu”. Cine este Radu?

Andrei Brezoszki: Radu este un foarte bun prieten din copilărie care a știut de pasiunea mea pentru motorsport și a făcut tot posibilul să ma ajute să îmi îndeplinesc visul. Am vrut să ii mulțumesc că mi-a fost alături și de aceea am colatat mașina scriind “Mulțumesc Radu”.

Autorally: Deoarece suntem în pauza intercompetițională dorim să știm ce planuri ai pentru viitor?

Andrei Brezoszki: Deocamdată muncim împreună cu partenerii pentru viitorul sezon. Ne dorim ceva mai mult decât anul acesta, poate chiar debutul în raliu, dar acolo este necesar un buget puțin mai mare. Încă nu am luat o decizie asupra materialului de concurs, totul depinde de buget.

Autorally: Mulțumim Andrei! Ai cuvântul de încheiere.

Andrei Brezoszki: Vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut în acest sezon și celor care au fost prezenți pe probe, cu toate că au parcurs o distanță enormă de la Baia Mare doar ca să mă vadă. Doresc să le mulțumesc în special partenerilor Maraglass prin persoana lui Mihai Denciuț, Teoil prin persoana lui Alin Balmoș, Alikar care mi-au fost alături la toate etapele, Poan, Drusal Construct, CTdental. De asemenea, doresc să le mulțumesc și părinților mei pentru susținerea morală de la fiecare etapă.

Sursă foto: Andrei Brezoszki

Cristi Andrei
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri