Raliul Sibiului

Sibiu, 05 oct. - 07 oct. 2018
www.raliul-sibiului.ro

>


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Casa cu bunataturi"

Data: 01 Noiembrie 2017 / Raliuri

Nascuti si crescuti in Bucuresti, s-au cunoscut la liceul Sf. Sava, exact in prima zi de scoala. Asa s-a nimerit, ca ea sa stea in banca din fata lui. El statea in banca cu cel mai bun prieten al lui cu care facuse scoala generala. Asta se intampla pe 15 septembrie. Pe 8 octombrie el i-a cerut ei prietenia. A urmat perioada sarbatorilor si a venit ianuarie cand si-au reinnodat prietenia, la Sinaia, intr-o excursie cu colegii de liceu. Asa a inceput povestea lor.

El era pasionat de masini, de programare, de calculatoare si de muzica rock. Ei ii placea matematica, mai ales geometria in spatiu si cartile fantasy. De fapt, amandoi erau inebuniti dupa acest gen de povestiri. Pe vremea aceea nu se prea gaseau, eventual puteai gasi foarte greu ceva in engleza. In facultate, le procurau cumva in format electronic, le imprimau dupa care le plimbau din mana in mana sa le poate citi cat mai multi.

El aveam o colectie enorma de cd-uri cu muzica si cu jocuri. Era vemea cd-urilor piratate si le cumparau din spate de la Unirii. A fost o perioada frumoasa cu plimbari, cu covrigi mancati pe orice temperatura, cu discutii interminabile. Imediat dupa ce a implinit 18 ani, el si-a luat carnetul si a si cumparat o Dacia break, visinie. Masina lui de suflet era a bunicului lui, o Dacia 1300, alba, cu motor frantuzesc, din ’74.  

El a facut Automatica la Poli, ea, Relatii internationale la ASE. Anii au trecut, ei au ramas impreuna. S-au angajat inca din timpul facultatii. El si acum lucreaza la aceeasi firma. Dupa vreo sase ani dupa ce au terminat facultatea au facut un pas neasteptat si s-au mutat la Cluj. Nu cunosteau pe nimeni dar au simtit ca asta trebuie sa faca. Dupa alti patru ani a aparut Elisa sau Eia dupa cum isi spune chiar ea. Cu o luna inainte sa apara Elisa, s-au casatorit. La un moment dat, ea a trimis un email catre mai multe firme si, surpriza, una din firma a raspuns pozitiv. Asa a ajuns Bella Casa pe masina lor de curse. El e Radu Necula si a castigat tot ce putea castiga si la raliu si la coasta cu o masina de 140cp.

Ne uitam de atatea ori la cei care fac performanta si ne gandim ce au in plus fata de avem noi, ce fac ei diferit ca sa ajunga atat de sus? Da, poate la nivelul acela stratosferic din WRC sau la cel cu masini de clasa 2 din CNR e nevoie de ceva special, de disciplina, sacrificii, contacte in locuri strategice. Dar pana acolo este o zona a celor pasionati, a celor cu talent sau doar cu dorinta care inca aleg daca sa treaca la liga mare sau sa ramana la cea de acum. Si ei pot face performanta luand energie dintr-un singur loc: de acasa.

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri