Raliul Sibiului

Sibiu, 05 oct. - 07 oct. 2018
www.raliul-sibiului.ro

>


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Legendele toamnei"

Data: 08 Noiembrie 2017 / Raliuri

Anul viitor, Mihai Leu va pilota un Ferrari la coasta. E adevarat ca masina arata mai degraba destinata expozitiilor de tuning dacat curselor FIA dar asta conteaza mai putin. Tot anul viitor se pare ca Titi Aur va reveni in raliuri alaturi de o echipa sustinuta de Cotnari. Inca putin si vom reveni la aceeasi principali actori ca in urma cu 15 ani. Tuturor ni s-a intamplat in ultimii ani, cred, sa mai vina cate un spectator sa ne intrebe “Daaa’, concureaza si Mihai Leu?” sau “E si Victor Ponta pe aici?”. Din motivul acesta, revenirea celor doi mari campioni (Leu si Aur) ar fi un plus imens pentru motorsport. Inainte sa faca primul metru din concurs, un nume ca al lor ar face deja mai mult decat putem noi, ceilalti, sa facem cu toate eforturile din lume.

Tin minte ca atunci cand am debutat, imboldul principal nu era sa fiu pe podium, sa castig sau sa merg tare, ci sa fiu pe aceeasi lista cu Titi Aur, cu Heinz Goellner sau Lucien Hora. Evident ca am vrut sa merg tare dar sansa sa exist langa numele mari ma ridica fara sa fie nevoie sa fac performanta. Am urcat de multe ori pe podium (cateodata prea usor) dar au fost cateva care, pentru mine, au o valoare speciala. Unul este cand am urcat alaturi de Mircea Padurean si Armando Battocchi la Alba Iulia la categoria 2RM. O alta poza de care sunt mandru este cea in care sunt alaturi de Ovidiu Zaberca la premierea grupei H la Paltinis (trebuia sa fie si Paul in ea dar na, nu le poti avea pe toate). La fel, sunt sigur ca Costi Stratnic si-ar inrama o eventuala poza cu Mihai Leu si Horatiu Ionescu Cristea de la o premiere a categoriei GT de la o coasta... ceea ce acum nu mai pare a fi ceva fantastic. 

Revenirea lui Titi este deocamdata la nivel de zvon dar cat de tare ar fi sa termini in aceeasi cursa cu el si poate chiar sa urci pe podium alaturi de el?! Da, stiu, nu mai este la varsta la care sa rupa probele in doua dar nu se poate sa nu insemne ceva sa concurezi alaturi de cineva ca el. Daca cumva vine cu o masina de clasa 2 sunt foarte mari sansele sa vedem din nou un podium cu Titi, Marisca si Giri.

Ne tot plangem ca motorsportul o duce rau, ca regresam si nu ne dezvoltam ca alte tari din jurul nostru. Dar, in timp ce dorinta sa ne perfectionam si sa ne dezvoltam este sanatoasa si naturala, la fel este si fericirea si multumirea care nu pot exista atata timp cat ne tot uitam in curtea celorlati si nu ne gasim placerea de a trai cu ce avem. Si avem tot ce ne trebuie sa ne bucuram de un sport care a creat nume mari, povesti irepetabile, performante de poveste. Astea sunt gandurile mele de miercurea asta…

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri