Kennards Hire Rally Australia

Australia, 15 nov. - 18 nov. 2018


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Mikkelsen, avans de 20 secunde dupa prima zi a Raliului Australiei

Data: 17 Noiembrie 2017 / World Rally Championship

La al doilea sau raliu pentru Hyundai Motorsport, Andreas Mikkelsen este lider al etapei finale din WRC, desfasurata in Australia. Pilotul norvegian a dominat prima zi, castigand cinci din cele opt probe speciale desfasurate, si are un avans de 20.1 secunde in fata colegului sau, Thierry Neuville, clasat al doilea. Pilotul belgian a urcat pe a doua pozitie a clasamentului in urma ultimei speciale de vineri (PS8), devansandu-l pe Kris Meeke.

Andreas Mikkelsen a fost avantajat de pozitia la start, plecand in prima zi al noualea. Sarcina lui a fost mai facila decat a rivalilor sai care au luat primii startul, acestia fiind nevoiti sa "curete" traseul de praf. Castigator anul trecut in Australia, la ultimul raliu al echipei Volkswagen in campionatul mondial, Mikkelsen a fost cel mai rapid pe toate cele trei speciale din prima parte a zilei de vineri, adjudecandu-si inca doua dupa-amiaza. Pozitionat al doilea dupa primele 8 probe, Thierry Neuville a castigat doua speciale si a impartit primul loc cu Ott Tanak pe superspeciala. 

Chiar daca va incepe ziua de sambata de pe pozitia secunda, Neuville trebuie sa le tina piept multor piloti aflati aproape de el. Kris Meeke are un handicap de doar 0.7 secunde fata de belgian si un avans de 9.1 secunde in fata lui Jari-Matti Latvala. Craig Breen este la doar 0.9 secunde in urma lui Latvala si la 2.2 in fata lui Ott Tanak. Nici ceilalti clasati nu beneficiaza de distante mari intre ei, Hayden Paddon avand de recuperat 5.2 secunde pentru a-l ajunge pe Tanak iar campionul Sebastien Ogier se afla la 9.7 secunde in urma sa.

Sambata sunt programate inca 8 speciale iar duminica se vor disputa ultimele 5 probe ale actualei editii din WRC, una dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri