Raliul Sibiului

Sibiu, 05 oct. - 07 oct. 2018
www.raliul-sibiului.ro

>


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Francesca Maior – cel mai tânăr copilot

Data: 25 Noiembrie 2017 / Raliuri

Francesca, tânăra navigatoare din Brașov a debutat în sezonul 2017 la Winter Rally Covasna alături de tatăl ei, Robert Maior. După jumătatea sezonului, Francesca a intrat în echipa Napoca Rally Academy unde il secundează pe Vlad Cosma. Autorally a stat de vorba cu Francesca, iar interviul este reprodus mai jos.

În ciuda vârstei tale fragede, cum ai ajuns sa fii “în dreapta”?

În urmă cu trei ani am început să cochetez cu motorsportul și mi-am propus sa devin copilot. Până la vârsta de 16 ani, vârstă la care îmi permite regulamentul să particip în Campionatul Național de Raliuri am încercat să ocup cât mai mult locul din dreapta alături de diverși piloți la teste și să prind cât mai multă experiență.

Te rog să ne povestești despre emoțiile primei etape.

Prima etapă a fost la Winter Rally Covasna 2017, cursă la care am participat alături de tatăl meu și am reușit să ajungem la final pe locul 2 în cadrul Cupei Dacia și locul 3 la Clasa 9. Despre emoții, am avut de la început până la final, dar, în momentul în care am ajuns la start am început să le stăpânesc și să fiu concentrată pe ceea ce trebuie să fac.

Provii dintr-o familie cu renume în motorsport, dar totuși ce te-a determinat să alegi această cale?

Cred că este în sânge. Aș putea spune că este ca un “virus”. Atât tatăl cât și fratele meu (Norbert Maior) impart aceeași pasiune, pilotajul. De la ei am învățat foarte multe lucruri. Eu sunt pasionată de copilotaj. Din momentul în care am început să înteleg ce responsabilități are un copilot am fost sigură ca vreau să avansez spre această direcție.

Din punct de vedere sportiv, cum a fost pentru tine anul 2017?

La începutul anului îmi doream să particip la cât mai multe etape. Acum, că am ajuns la finalul sezonului competițional, nu-mi vine să cred ca am participat la 5 etape. Pot spune că a fost un an plin de realizări și sunt fericită din această cauză. După debutul la Winter Rally am luat startul alături de Patricia Grigorescu la Transilvania Rally, iar ultimele trei etape le-am parcurs alături de Vlad Cosma, la bordul unui Subaru Impreza STI de Clasa 11, în cadrul echipei Napoca Rally Academy. La Harghita și la Iași nu am reușit să terminăm datorită unor probleme tehnice, însă la Raliul Sibiului, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri, am obținut victoria la Clasa 11. De asemenea, sunt extrem de bucuroasă ca la finalul sezonului Napoca Rally Academy a câștigat titlul de campioni naționali la echipe.

Ce planuri ai pentru sezonul următor?

Voi continua alături de Vlad Cosma și Napoca Rally Academy, cărora țin să le mulțumesc! Dorim să facem un sezon complet în Campionatul Național de Raliuri.

Deoarece se apropie ziua ta de naștere, dorim să îți transmitem la mulți ani, plini de realizări!

Va multumesc mult!

 

Credit foto: RallyZoom.ro

Cristi Andrei
Echipa Autorally

 

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri