Raliul Sibiului

Sibiu, 05 oct. - 07 oct. 2018
www.raliul-sibiului.ro

>


  Clasamente 2018
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Campioni de la Moldova"

Data: 06 Decembrie 2017 / Raliuri

Urmeaza Gala Campionilor. Pentru prima oara in ultimii noua ani, nu am niciun rezultat care sa fie premiat la aceasta Gala. Nu simt un gol sau o invidie pentru cei care vor fi la Iasi, ceea ce poate sa fie motiv de ingrijorare sau, dimpotriva, de implinire. Au fost opt ani in care am strans din dinti si din pumni si asta si-a lasat amprenta pe disponibilitatile sufletului de a mai indura. De aceea, oricat de neinsemnate sunt performantele unora dintre cei care vor urca pe podium, ei merita admiratia noastra si o strangere ferma de mana.

Bineinteles ca nu se poate compara performanta lui Mihai Manole de la clasa 7 cu cea a lui Radu Necula de la Clasa 9. Din fericire, Mihai a mers tare chiar daca nu a avut multi adversari pe masura lui. Exista si piloti care au mers ca melcul si vor fi premiati, unii cu niste iluzii ale grandorii incredibile. Oricum, au facut mai mult decat altii care au stat acasa si au ales sa nu se complice… si sa comenteze. 

Nu credeam ca o sa ma bucur sa il vad pe Paul Andronic pe primul loc, dar de data asta m-am bucurat. Pentru ca s-a batut. Intr-o zi am fost pe la el pe la Autotehnica, era inainte de etapa de la Teliu si mi-a spus ca si-a comandat o gramada de piese si ca va face tot ce tine de el. Am simtit dorinta si determinare in ce imi spunea si cum imi spunea. Mi-a placut si m-a facut sa tin cu el.  

Ma bucur ca Dani Otil a facut un sezon complet si ca nu a mers rau deloc. Ma bucur pentru Vanessa Cadar, care a prins podiumul la debutanti, pentru Marian Andrei ca a inceput aventura lui in motorsport cu dreptul si, mai ales, pentru Bogdan Samoila, care a demonstrat inca o data ca, daca te tii de treaba, sansa o sa iti dea o mana de ajutor cand nici nu te astepti.

Despre alte discipline nu am ce sa spun ca nu stiu nimic despre ele, dar sunt sigur ca au protagonistii lor, cu povestile lor frumoase. Asadar, vreau sa ii felicit pe toti cei care isi vor auzi numele la Gala, stiu ca niciun rezultat nu s-a facut fara sacrificii. Aplauzele cele mai puternice le vor avea, cu siguranta, Bogdan Marisca si Carmen Poenaru, dar sa nu uitam de o alta poveste frumoasa care ne ofera o gramada de invataminte si de surse de inspiratie. Cea a lui Mihnea Muresan. Daca se poate sa va rog sa-l aplaudati galagios si din partea mea… va raman dator.

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri