Suntem pe Facebook

Hotărârea Nr.8 / 05.12.2017 a Consiliului Federal FRAS

Data: 07 Decembrie 2017 /

                                                                 


Consiliul Federal al FEDERAȚIEI ROMÂNE DE AUTOMOBILISM SPORTIV s-a întrunit în ședința ordinară marti 05 decembrie 2017, în conformitate cu prevederile STATUTULUI, cu următoarea ordine de zi:

1. Omologarea clasamentelor anuale ale Campionatelor Naționale 2017 și declararea Campionilor Naționali și a Câștigătorilor sezonului competițional 2017. Stabilirea piloților prioritari FRAS (președintele Comisiei de Raliuri dl. Daniel Ungur va prezenta propunerile).

2. Stadiul pregătirilor Galei Campionilor 2017 – Iași 9 Decembrie 2017 prezentat de către directorul sportiv dl.Ioan Badiu.Restanțe Financiare – Prezență la Gala Campionilor 2017 (prezentarea de către doamna director economic Cristina Catrina a situației restanțelor financiare la zi).

3. Discutarea propunerilor transmise de organizatori directorului sportiv dl. Ioan Badiu pentru Calendarul Competițional 2018 (raliu, CNVC, Off Road, etc.) și conturarea acestuia.

4. Prezentarea de către dl. jurist Bogdan Filcea a stadiului acțiunilor în justiție privind repararea prejudiciului pentru organizarea neautorizată a evenimentelor sportive Danube Delta Rally și Romanian Rally Challenge.

5. Prezentarea de către dl. președinte Norris Măgeanu a Protocolului FRAS – ACR.

6. Discutarea propunerilor făcute în cadrul ședințelor comisiilor : Viteză în Coastă, Rally Raid și Off Road. Aceste propuneri vor fi  prezentate de către membrii Consiliului Federal care au participat la aceste ședințe.

7. Discutarea si aprobarea propunerilor venite din partea Comisiei Naționale pentru   Automobile   Istorice,   sezonul   2018   (Regulamentul   tehnic, Regulamentul    CNVCI,   Regulamentul    CNRDI,   etc.)   (invitat    dl.   Horia Popescu – președintele Comisiei Naționale pentru Automobile Istorice).

8. Demararea documentelor necesare în vederea semnării unui protocol între FRAS și Regia Națională a pădurilor,pentru toate disciplinele FRAS care depind de aceste avize în organizarea competițiilor.

9. Discutarea situației financiare în raport cu FRAS a CORB 44 ( invitați domnul Silviu Bulugioiu - președintele CORB 44  și domnul Maurizio Bordon).

10. Analiza activității FRAS pe  plan financiar pe anul 2017 folosind rapoartele generate de noua aplicație de contabilitate prezentate de doamna director economic Cristina Catrina.

11. Prezentarea de către membrii CF a punctului de vedere referitor la materialul primit în ședința trecută privind grilelor de acordare a titlului de maestru al sportului la automobilism.

12. Prezentarea proiectului de parteneriat media între FRAS și KISS FM pentru anul competițional 2018, de către reprezentantul postului de radio, domnul Mihai Stanciu.

13. Analizarea sesizării făcute de Motorhome Napoca Rally referitor la Clasamentul Organizatorilor de Raliuri 2017.

14. Aprobarea afilierii provizorii a următoarelor cluburi sportive:

 • Clubul Sportiv Alexandru Borlovan Alias Sandy Timișoara
 • Asociația Club Sportiv G. Badea Rally Team Sibiu.

15. Solicitarea de către AJAS CLUJ a avizului prealabil FRAS.

16. Evaluarea școlilor de pilotaj sportiv.

17. Analiza arbitrajului pe 2017.

18. Acreditarea a urmatoarelor școli de pilotaj sportiv auto:

 • Școala de Pilotaj Sportiv Auto BLIC
 • Școala de Drift – RODRIFT

19. Analizarea motivelor pentru care sportivul Armando Battocchi nu a obținut numărul de licență preferențial 69, ci nr. 6 corespunzător rezultatelor obținute în 2016 la CNVC.

20. Diverse

Ședința Consiliului Federal este statutară, fiind întrunit cvorumul conform art. 28 alineatul 5, din Statutul FRAS, în prezența celor 9 membri.

 1. Norris MĂGEANU                 - Președinte
 2. Cătălin NICOLAESCU           - Vicepreședinte
 3. Daniel UNGUR                     - Vicepreședinte
 4. Paula STAN                          - Secretar General Interimar
 5. Iustinian PLEȘA                  - Membru
 6. Bogdan MIHĂESCU             - Membru
 7. Matei MIHĂESCU                 - Membru
 8. Dan GÎRTOFAN                    - Membru
 9. Mihai LEONTE                      - Membru
 10. Bogdan Filcea                    -Invitat
 11. Sergiu Nechita                   -Reprezentant MTS
 12. Ioan Badiu                         -Director Sportiv
 13. Cristina Catrina                  -Director Economic

În funcția de secretar al ședinței Consiliului Federal a fost desemnat dl.Marinescu Gabriel.


S-au analizat materialele incluse pe Ordinea de zi și conform acesteia, Consiliul Federal hotărăște următoarele:

Întrucât subiectele propuse spre analiză fac să nu fie suficientă o singură ședință pentru dezbatere, membrii CF se vor întruni din nou în termen de 9 zile, în ziua de joi, 14 decembrie pentru finalizarea discutării punctelor de pe Ordinea de zi.

1. Se omologhează clasamentele anuale ale Campionatelor Naționale 2017.
Sportivii care fac parte din cluburile care au datorii nu vor fi premiați la Gala Campionilor 2017.

2. Ținuta obligatorie la Gala Campionilor 2017 va fi Black Tie.

3. Se aprobă calendarele pentru anul competițional 2018, la disciplinele Raliu, Viteză în Coastă, Off Road, Drift, urmând ca celelalte precum și discutarea propunerilor de noi etape de raliu și viteză în coastă să fie discutate în următoarea ședință.

4. Dl jurist Bogdan Filcea a trimis documentul către FRAS acesta urmând să fie verificat. Membrii CF au fost de acord cu continuarea demersurilor de recuperare a prejudiciilor de imagine și a acțiunii civile și penale de constatare a caracterului ilegal al celor două competiții. În luna în curs se vor depune dosarele.

5. Dl Președinte Norris Măgeanu a prezentat detaliile întâlnirii cu reprezentanții ACR precum și protocolul propus de aceștia. S-a decis ca președintele FRAS să emită împreună cu avocatul Federației un document care să fie supus aprobării Consiliului Federal și care va prezenta poziția și punctul de vedere al FRAS.

6. Se amână validarea regulamentului CNVCD pentru următoarea ședință. Consiliul Federal apreciază și felicită modul de lucru al Comisiei de Off Road, reprezentată de domnul Președinte Costin Fântână. Directorul Sportiv FRAS, domnul Ioan Badiu a fost prezent la ședința de final de an a Comisiei și a evidențiat atitudinea și modul de lucru al membrilor.

7. Se amână pentru ședința de săptămâna viitoare.

8. A fost contactat Dl Silviu Bulugioiu care a realizat protocolul dintre FRAS și Regia Națională a Pădurilor. Domnul Bulugioiu va lamuri situația până la sfârșitul anului, în așa fel încât să se lămurească autoritățile că desfășurarea competițiilor pe drumuri forestiere nu face obiectul protocolului respectiv.

9. Au fost lămurite în prezența doamnei Cristina Catrina și a domnilor Silviu Bulugioiu si Maurizio Bordon situația financiară în discuție. Dacă până la următoarea ședință a CF nu apar date noi, se va decide necesitatea achitării sumelor.

10. Doamna Director Economic Cristina Catrina prezintă situația financiară FRAS. Din anul 2018 nu se vor mai accepta plăți cash la reprezentanții FRAS. Toate plățile și toate operațiunile se vor face prin contul bancar.

11. Se amână pentru ședința de săptămâna viitoare.

12. S-a votat în unanimitate barter-ul între FRAS și Kiss FM începând din 2018. Detaliile au fost prezentate de domnul Mihai Stanciu și vor fi continuate discuțiile prin intermediul secretariatului și comisiei de media.

13. Se amână pentru ședința de săptămâna viitoare.

14. S-a votat în unanimitate ca cele 2 cluburi să fie afiliate provizoriu.

15. Se amână pentru ședința de săptămâna viitoare.

16. Se amână pentru ședința de săptămâna viitoare.

17. Se amână pentru ședința de săptămâna viitoare.

18. Se amână pentru ședința de săptămâna viitoare.

19. Se amână pentru ședința de săptămâna viitoare.

20. Se amână pentru ședința de săptămâna viitoare.

Prezenta hotărâre este obligatorie pentru membrii fondatori, membrii CF, comisiile de specialitate, toate cluburile sportive afiliate, arbitri, oficiali, organizatori etc., de aplicarea prevederilor acesteia fiind direct răspunzători. Prezenta hotărâre va fi transmisă cluburilor sportive, în termen de maxim 3 zile, prin grija secretariatului FRAS.

Sursa: Hotărârea Nr. 08 / 05 decembrie 2017 - fras.ro

Echipa Autorally

Raliuri

 • CNRD
 • ERC
 • Sprint
 • WRC

Coasta

Karting

Altele

 • Stiri