Trofeul Rasnov

Rasnov, 06 apr. - 07 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Mihai Leu: "Vreau sa simt din nou placerea de a pilota"

Data: 18 Decembrie 2017 / Coasta

A fost deja facut public faptul ca, in 2018, Mihai Leu va concura in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. Revenirea in competitiile auto va avea loc la 15 ani de la sezonul in care, campionul WBO la box isi adjudeca si titlul national absolut in raliuri. Autorally a stat de vorba cu Mihai Leu iar interviul este reprodus mai jos. 


                                                                              Foto: Libertatea

Anul trecut circula zvonul ca Mihai Leu isi cauta masina de curse pentru coasta iar acum, la nici un an distanta, acest lucru s-a confirmat. Ce te-a determinat sa revii in postura de pilot dupa 10 ani de absenta? 
Anul trecut a fost o chestie de moment insa anult asta am ajuns sa am anumite discutii si am decis sa revin la volan in 2018. Este una dintre marile mele pasiuni si vreau sa simt din nou placerea de a pilota.

Avand in vedere experienta ta, nu crezi ca 10 ani de inactivitate inseamna un handicap mare?
Ba da, este un handicap foarte mare. Stiu ca va fi extrem de greu dar pana ce va incepe campionatul ma voi pregati cat voi putea de bine. Eu am facut sport toata viata mea si stiu ce inseamna o pauza. 

Ti-ai stabilit un obiectiv?
Nu mi-am stabilit niciun obiectiv. Voi incerca sa merg cat se poate de bine si vom vedea ce se intampla. Iti dai seama ca pentru mine campionatul de coasta este ceva nou, fiind mult diferit de raliu, unde am participat eu. Dar va ramane placerea de a pilota si sper sa fie un sezon frumos pentru toata lumea.

Cum este Ferrari-ul 458 Challenge, masina la volanul careia vei concura in CNVCD?
Este o masina extraordinara pe care am ales-o in urma discutiilor purtate cu Unicredit Leasing. Ei vor fi sponsorul meu principal iar masina este una foarte frumoasa, atractiva, o masina pe care imi place foarte mult sa o pilotez. Este chiar o reala placere sa mergi cu asa ceva.


                                                               Foto: Adrian Torjoc (ABimages.ro)

Cine va face parte din staff-ul tau tehnic si logistic. Te intreb asta pentru ca la prima aparitie cu noua masina, in parcul de service a aparut Puiu Rusu. Si stim ca el a fost in staff-ul tehnic in anul in care ai castigat titlul de campion national in raliuri.
Asa este, Puiu va fi cel care va coordona echipa. El stie foarte multe si se va ocupa de tot ce trebuie din acest punct de vedere iar in rest voi lucra cu George si Omega Motorsport (fosta Colina Motorsport).

Tu in continuare este arbitru de box, organizator de competitii de motorsport iar acum vei avea si rolul de pilot. Cum o sa le impaci pe toate?
Categoric nu va fi usor. Din punct de vedere al organizarii de competitii chiar fac un pas inainte. Nu ma voi mai ocupa doar de organizari scurte, ci, dupa cum stii, de la anul voi face un campionat nou numit Campionatul National de Super Rally. Anul asta, la Craiova, am facut o incercare sa vedem cum merge, iar in 2018 va avea loc un campionat intreg. Deocamdata avem 4 etape, s-ar putea sa fie chiar 5. Deci este clar ca va fi foarte mult de munca insa am o echipa foarte buna, oameni care sunt intotdeauna alaturi de mine si eu sunt convins ca vom reusi sa facem fata la toate.

Ce orase vor gazdui cele 4 etape confirmate?
Craiova, Hunedoara, Targu Mures si Pitesti.

Iei in considerare sa organizezi o etapa si la Bucuresti?
M-a batut gandul si am luat initial in considerare Bucurestiul. Dar in Bucuresti sunt foarte multe probleme cu opritul circulatiei, asa ca inca nu sunt decis daca voi merge mai departe cu aceasta idee. Vrem sa iasa foarte bine acest campionat, sa fie o placere pentru cei implicati dar nu sa deranjam oamenii. 

In incheiere, spune-ne ce ai avea sa le transmiti spectatorilor care se vor afla pe marginea probelor de concurs anul viitor si care te vor urmari.
Sper sa fie cati mai multi spectatori si sa se bucure cat mai mult de ceea ce vor vedea.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri