Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "The King is back!"

Data: 20 Decembrie 2017 /

Ati citit deja, sper. Sebastien Loeb va reveni in WRC cu un program partial. Nu stiu de ce am tinut intotdeauna cu Loeb pentru ca de obicei tin cu cei mai putin favoriti … si chiar nu imi plac cei care tin cu favoritii. Dar Loeb are ceva, o lejeritate lipsita de aroganta, o mentalitate sportiva (probabil slefuita in anii cand facea gimnastica). Acum, el isi risca o parte din aureola olimpiana cu scopul de a ajuta Citroen-ul sa revina in lupta la varf. Si e interesant de vazut ce etape au ales pentru marele zeu.

Prima e in Mexic, acolo unde Loeb a castigat de vreo zece ori. Este a treia etapa a sezonului dar prima etapa de macadam unde va lua startul in spatele celorlalti si va avea sanse sa faca timpi buni inca din prima speciala. Imediat dupa aceea vine etapa de casa (inutil sa comentam decizia de a participa aici) si pe urma, pauza. Pana la a 12-a etapa, cea din Spania, domnul Loeb se va ocupa in special de rallycross unde de obicei prinde finala dar nu prea poate trece de cei care fac legea acolo. Pun pariu pe orice ca, daca are rezultate bune in cele doua raliuri, va fi chemat si in altele unde va avea mult de castigat de pe urma locului mai jos din clasamentul general.

Sa nu imi ziceti ca nu va entuziasmeaza gandul sa vedem daca a ramas la fel de invincibil precum era! Dar ce ne facem daca il bate Meeke? Si ce ne facem daca il bate Meeke care e batut de Latvala, care e batut de Ogier, care e batut de Neuville? Si bataia sa fie pe bune, nu pentru ca a facut o pana sau pentru ca ii merge motorul in trei cilindri. Oricum va fi, parerile nu vor fi spuse cu jumatate de gura si de abia astept verdictele precise si intransigente. Loeb zice ca nu tinteste vreun rezultat ci doar sa se simta bine.

Dar sa revenim. Pentru o disciplina care era aproape sa dea ortu’ popii nu demult, e interesant sa ne gandim ca s-ar putea ca peste multi ani sa privim acest 2018 care vine ca ultimul dintre anii “romantici”, cum i-ar spune domnul Bonifaciu. Chiar si in WRC2 se incing lucrurile. Acum sa vedem daca Polo-ul R5 va face ceva treaba si cu cine. Dar daca tot veni vorba de concernul VW, de revenirea lui Titi cu Skoda, de echipa extinsa pe care Skoda o are in WRC2 si de multe altele, ce ziceti, cat de tare ar fi sa anunte Skoda ca revine in WRC? In niste birouri, lucrurile sunt clare de ceva vreme dar noi nu avem voie inca sa stim. Asa ca vom trai si vom vedea...

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri