Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Bunul gust al amintirilor"

Data: 27 Decembrie 2017 /

Prima parte a felicitarilor cu masini de curse, cea in care ele trag pe Mos Craciun sau pur si simplu s-au fortat sa intre intr-un desen animat, s-a terminat. Mai avem a doua parte in care masinile de curse ne ureaza un an nou fericit, plin de viteza, plin cu magie sau mai stiu eu cum. Vine imediat si partea asta. Nu stiu cum se face ca aproape toate felicitarile astea arata oribil. Si a lui Alex Mirea, si a celor de la M-Sport, si a celor de la Citroen Sport, zici ca au plecat acasa toti cei care mai stiu cu programele de design si care au ceva bun gust si au ramas pilotii sa incropeasca ce pot ei mai bine. Dar nu despre asta vreau sa vorbesc. 

In 2011 am lucrat pentru Norris la firma lui. Nu prea a mers colaborarea si ne-am despartit. Pe de o parte mi-a pus o stampila care l-a facut sa ma desconsidere, pe de alta parte a pus o vorba buna la Avia Motors pentru mine. In 2012, am lovit radiatorul intr-o urcare de concurs de la Teliu, am continuat sa urc fara sa stiu ca las motorina pe tot traseul. S-a anulat etapa. Cand am trecut pe langa Horatiu Ionescu Cristea in parc, a doua zi, l-am intrebat care e pararea lui despre tot ce s-a intamplat. Mi-a zis foarte furios ca mi-ar retrage licenta pentru ce am facut. M-am simtit ca ultimul om. In urma cu cateva luni, mi-a dat mesaj pe facebook sa imi spuna o parerea/optiune/situatie de-a lui pe care nu voia sa o stie toata lumea. M-am simtit important si respectat. In 2014, Costi m-a ajutat sa plec la Pikes Peak iar ulterior, dupa ce a vazut ca am reusit, mi-a promis ca ma ajuta si in 2015. A dat bir cu fugitii si nu a mai raspuns la telefon. Daca e sa pun la socoteala cat m-a ajutat si cat m-a incurcat Costi de-a lungul timpului, balanta ar inclina puternic inspre partea buna a lucrurilor. Si exemplele pot continua aproape la nesfarsit.

In toti anii in care am concurat si m-am tinut aproape de coasta si raliuri, am ajutat si am fost ajutat, am sperat mult si am fost mintit, am dat si eu sperante si pe urma le-am omorat, am facut bune si am facut rele. Din fericire, timpul are darul sa aseze cele mai multe din trairile si intamplarile din trecutul nostru intr-un fel in care sa ni le aducem aminte cu placere si sa le povestim cu drag. Si noi chiar avem ce povesti, chiar daca am fost sicanati, furati, ajutati de noroc, parasiti, aratati cu degetul sau aplaudati.    

Nu am vreo mare pilda pe care sa o scot la iveala acum ci doar atat: sa ne ducem cu demnitate rivalitatile, greselile si esecurile. Sunt ale noastre, ne definesc, ne fac completi si mai ales, umani. M-am gandit sa zic si eu asa, ceva in spiritul sarbatorilor...

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri