Rallye Monte-Carlo

Monte-Carlo, 24 ian. - 27 ian. 2019
www.acm.mc


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Teemu Suninen va pilota un Ford Fiesta WRC in 8 etape ale campionatului mondial

Data: 05 Ianuarie 2018 / World Rally Championship

Echipa campioana M-Sport l-a ales pe Teemu Suninen sa piloteze cel de-al treiea Ford Fiesta WRC in editia 2018 a Campionatului Mondial de Raliuri. Tanarul finlandez va debuta in noul sezon la Raliul Suediei, urmand sa mai ia startul la volanul masinii WRC la inca sapte etape. La prima runda a sezonului de la Monte Carlo cat si in Raliul Germaniei, Suninen va concura in WRC2 pe un Ford Fiesta R5.

In varsta de 24 de ani, Teemu Suninen a impresionat anul trecut cand a reusit sa termine etapa mondiala din tara sa natala (Finlanda) pe a patra pozitie, la primul raliu cu o masina WRC. De asemenea, el a terminat al treilea campionatul WRC2, luand startul in doar sase etape. Teemu a castigat categoria WRC2 in Spania si a incheiat al doilea in Suedia, Franta si Portugalia.

Echipa M-Sport a trebuit sa se reorganizeze dupa plecarea lui Ott Tanak la Toyota la finalul anului trecut. Elfyn Evans i-a luat locul estonianului, urmand sa constituie, alaturi de Sebastien Ogier, garnitura principala a echipei in 2018. Cel de-al treilea Fiesta WRC ii va fi astfel incredintat talentatului Teemu Suninen in 8 din cele 13 etape ale sezonului viitor.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri