Winter Rally Covasna

Covasna, 14 ian. - 15 ian. 2017
www.facebook.com/WinterRallyCovasna


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Preview Dakar 2018

Data: 06 Ianuarie 2018 / Rally Sprint

Ei bine, motorsportul revine la parametri normali după intrarea în 2018 cu raliul Dakar. Acest raliu a ajuns la cea de-a 40-a ediție, la start fiind prezenți 160 de piloți moto, 49 de piloți quad, 92 de echipaje auto, 11 echipaje SxS și 44 de echipaje la camioane. Cursa va străbate 3 țări din America de Sud: Argentina, Peru și Bolivia, concurenții având de străbătut 14 probe speciale.


                                                                             Foto: Facebook - Dakar Rally

La categoria moto, lupta va fi una strânsă, nume ca Sam Sunderland(KTM), Joan Barreda Bort(Honda) și Toby Price(KTM) se vor duela pentru coroana cu lauri la această categorie. Avem și un român ce ne va reprezenta la categoria moto. Este vorba despre sătmăreanul Emanuel Gyenes(KTM). El va alerga la subdiviuziunea din categoria moto, SuperProducție.

La auto, avem un line-up puternic format din nume puternice. Francezii de la Peugeot se prezintă pentru ultima dată la Dakar, cu o echipă formată din legende ale motorsportului. Primul nume important este Stephane Peterhansel, cunoscut ca și ” Monsieur Dakar” având la activ 13 ediții ale dakarului adjudecate, 6 la moto, 7 la auto. Un alt nume sonor este Sebastien Loeb, de 9 ori campion mondial la raliuri, fiind la cea de-a treia participare la acest rally raid. Pe lângă cei doi, în echipa Peugeot vor mai face parte Carlos Sainz, dublu campion mondial la raliuri și Cyril Despres, de 5 ori câștigător la categoria moto. Toți vor participa pe automobilul Peugeot 3008 DKR. În tabăra Toyota, Nasser Al-Attiyah și Giniel de Villiers vor concura pentru japonezii. Cei doi vor alerga cu două Toyota Hilux. Și Mini are la start două nume grele: Mikko Hirvonen și Orlando Terranova, ambii pe modelul John Cooper Works Buggy.

Camioanele sunt și ele reprezentate destul de bine, rușii de la Kamaz având la start 3 echipaje, nume ca Eduard Nikolaev, Dmitry Sotnikov și Airat Mardeev concurânând pentru Kamaz. Federico Villagra va alerga pe un Iveco al echipei De Rooy, iar Alex Loprais va concura pe Tatra.

Mâine, 6 ianuarie va avea loc prima specială în lungime de 31 de km. Rezumatul etapelor va putea fi urmărit pe Eurosport, dar și pe Red Bull TV, aplicație gratuită pentru iOS și Android. Rpm Racing va fi alături de acest rally raid cu rezumatul scris al fiecăriei etape din Raliul Dakar.

Andrei Mangalia
RPM Racing Ro

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri