Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dakar 2018: Peugeot a urcat pe primele 3 pozitii, Depres este noul lider

Data: 07 Ianuarie 2018 / Alte competitii

Dupa un start slab sambata, pilotii echipei Peugeot au urcat pe primele pozitii ale clasamentului general din Dakar la finalul zilei secunde. Cyril Despres a fost cel mai rapid pe cei 267 km de proba speciala, devenind noul lider al competitiei. El are un avans de doar 27 de secunde in fata coechipierului Stephane Peterhansel. Si clasamentul moto s-a schimbat dupa a doua zi, noul lider fiind Joan Barreda (Honda).

Dupa o prima zi cu doar 31 de km cronometrati, concurentii inscrisi in Dakar au avut astazi parte de primul test adevarat. Ei au avut de concurat pe o bucla de 267 km, cu startul si sosirea in orasul peruvian Pisco. Proba speciala a inclus 40 km printr-un canion si o serie lunga de dune de nisip. Neobisnuita a fost ordinea categoriilor de vehicule la start, primii plecand pilotii auto si abia ulterior dandu-se startul motociclistilor.

Niciunul dintre cei 4 reprezentanti Peugeot nu s-a clasat in top 10 al primei zile. Ei si-au luat insa revansa duminica, monopolizand podiumul zilei. Cyril Despres a fost singurul concurent care a reusit sa parcurga cei 267 km in mai putin de 3 ore (2h56m51.s), detronandu-l pe Nasser Al-Attiyah din pozitia de lider. Legendarul Stephane Peterhansel s-a clasat al doilea, pozitie pe care o ocupa si la general. Dupa cei ieri i-au cedat franele dupa doar 3 km, Sebastien Loeb a fost ferit astazi de ghinioane si a obtinut al treilea timp al zilei. El a urcat pana pe a patra pozitie in clasamentul general, aflandu-se in urma pilotului Toyota Giniel de Villiers (clasat azi al patrulea).

Nasser Al-Attiyah nu a repetat rezultatul de ieri, cazand pana pe 5 in clasamentul raliului. Cel de-al patrulea pilot Peugeot, Carlos Sainz, a fost cel mai rapid in prima parte a zilei insa o pana de cauciuc l-a incetinit si a terminat cu al saselea timp. El ocupa a opta pozitie a clasamentului competitiei. La volanul unui Mini 4x4, Orlando Terranova ocupa momentan a sasea pozitie, fiind urmat de Mikko Hirvonen, finlandezul pilotand un buggy Mini.

Spaniolul Joan Barreda a fost ce mai rapid motociclist, trecand pe prima pozitie a clasamentului general. El este urmat de Adrien van Beveren (Yamaha) si Matthias Walkner (KTM). Liderul zilei de ieri si campionul en titre, Sam Sunderland, a obtinut duminica doar al sapetelea timp, ajungand pana pe 4 la general. Romanul Emanuel Gyenes (KTM) a parcurs proba in putin peste 3 ore si jumatate, urcand de pe a 85-a pana pe a 36-a pozitie in clasamentul general.

A treia zi de concurs se va desfasura intre Pisco si San Juan de Marcona, constand din 296 km de proba speciala si 208 km de legatura.

Clasament general auto dupa 2 zile:
1    Cyril Despres    Team Peugeot Total    Peugeot    3h21m18.s
2    Stephane Peterhansel    Team Peugeot Total    Peugeot    27.s
3    Giniel de Villiers    Toyota Gazoo Racing South Africa    Toyota    5m44.s
4    Sebastien Loeb    Team Peugeot Total    Peugeot    6m09.s
5    Nasser Al-Attiyah    Toyota Gazoo Racing South Africa    Toyota    12m15.s
6    Orlando Terranova    X-Raid Team    Mini/BMW    12m50.s
7    Mikko Hirvonen    X-Raid Team    Mini/BMW    12m50.s
8    Carlos Sainz    Team Peugeot Total    Peugeot    13m12.s
9    Martin Prokop    MP Sports    Ford    14m32.s
10    Bernhard Ten Brinke    Toyota Gazoo Racing South Africa    Toyota    17m43.s

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri