Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Al-Attiyah a castigat a treia zi a Dakarului, Peterhansel a trecut in frunte

Data: 08 Ianuarie 2018 / Alte competitii

A treia zi a Raliului Dakar 2018 s-a desfasurat intre localitatile peruviene Pisco si San Juan de Marcona. Pilotand o Toyota Hilux, Nasser Al-Attiyah si-a trecut in cont a doua victorie de proba, urcand in clasamentul general de pe a cincea pe a treia pozitie. Noul lider al clasamentului general este Stephane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR Maxi), care l-a detronat pe coechipierul sau, Cyril Despres. 

Si a treia etapa a Dakarului s-a desfasurat tot in Peru, repetandu-se peisajul cu dune inalte de ieri. Concurentii au parcurs un total de 504 km, din care 296 au fost cronometrati. Cel mai bun rezultat al clasei auto a fost obtinut de Nasser Al-Attiyah, care a oprit cronometrul la 3h09m08s. Este a doua victorie de etapa pentru pilotul qatarez insa rezultatul slab de ieri il plaseaza momentan pe acesta doar pe al treilea loc al clasamentului general. Obtinand locul secund in ultimele doua zile, Stephane Peterhansel a urcat pe prima pozitie in clasamentul raliului, devansandu-l pe invingatorul de duminica, Cyril Despres. Acesta din urma s-a clasat astazi al patrulea si ocupa a doua pozitie a clasamentului general, aflandu-se la 3m11s in urma lui Peterhansel 4m32s in fata lui Al-Attiyah.

Sebastien Loeb nu a obtinut astazi chiar rezultatul dorit insa a reusit sa isi pastreze al patrulea loc la general, acolo unde este urmat de Giniel de Villiers si de catre coechipierul Carloz Sainz. Dupa ce Bryce Menzies si Yazeed Al-Rajhi, pilotii ai doua buggyuri Mini, au suferit duminica accidente, astazi a fost randul lui Mikko Hirvonen sa fie lovit de ghinion. Cu o masina similara, fostul pilot finlandez din WRC a fost nevoit sa se opreasca pe traseu pentru a repara masina de concurs, pierzand peste o ora si jumatate.

Sam Sunderland (KTM) a fost cel mai rapid motociclist al zilei, revenind pe prima pozitie a clasamentului dupa ce ieri cazuse pe 4. Cel aflat la finalul zilei de duminica in pozitia de lider, Joan Barreda (Honda), a pierdut aproape o jumatate de ora din cauza unei erori de navigatie. Al doilea clasat al zilei, Kevin Benavides (Honda), ocupa si a doua pozitie in clasamentul raliului. Satmareanul Emanuel Gyenes (KTM) a incheiat ziua cu al 37-lea timp, ocupand in acest moment a 34-a pozitie in clasamentul general.

Ziua a patra va avea startul si sosirea in San Juan de Marcona. Acesta bucla are 330 km de proba speciala si va incepe un un sprint pe plaja dupa care concurentii vor infrunta din nou dunele de nisip.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri