Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dakar: Sebastien Loeb a obtinut cel mai bun timp al zilei

Data: 09 Ianuarie 2018 / Alte competitii

Sebastien Loeb (Peugeot 3008 DKR Maxi) a castigat cea de-a patra zi a Dakarului. Multiplul campion mondial de raliuri a fost urmat in clasamentul zilei de coechipierii sai din cadrul echipei Peugeot, Carlos Sainz si Stephane Peterhansel. Lider al clasamentului general auto ramane in continuare Stephane Peterhansel. La categoria moto au avut loc schimbari importante, Sam Sunderland, abandonand de pe pozitia de lider in urma unui accident. Motociclistul roman Emanuel Gyenes isi continua ascensiunea in clasament, aflandu-se momentan pe a 29-a pozitie.

A patra zi de concurs din Dakar 2018 a avut startul si sosirea in San Juan de Marcona (Peru). Bucla a inclus 330 km de proba speciala, incepand cu un sprint pe plaja si continuand cu cea mai lunga sectiune de dune din istoria raliului (100 km). Sebastien Loeb a incheiat cea mai lunga speciala de pana acum in 3h57m53s, cu doar un minut si jumatate in fata lui Carlos Sainz. Venit astazi al treilea, Stephane Peterhansel ramane la conducerea raliului, fiind urmat de aceeasi Loeb si Sainz.

Cel de-al patrulea pilot Peugeot, Cyril Despres, nu a avut o zi la fel de buna, distrugand suspensia masinii. El a fost nevoit sa astepte asistenta tehnica undeva la jumatate traseului. Primul lider al intrecerii si singurul care a castigat pana acum doua speciale, Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux), a avut si el probleme. Pilotul qatarez a ajuns la finish insa cu 54 de minute intarziere fata de timpul lui Loeb.

Campionul en titre al categoriei moto si cel care conducea intrecerea dupa primele trei zile, Sam Sunderland (KTM), a fost nevoit sa se retraga din actuala editie a Dakarului. Britanicul a fost evacuat cu elicopterul in urma unui accident in care s-a ranit la spate. In fruntea clasamentului general s-a insalat Adrian van Beveren (Yamaha) insa urmaritorii sai nu sunt departe. Al doilea este Pablo Quintanilla (Husqvarna), la mai putin de un minut in urma primului loc iar al treilea Kevin Benavides (Honda), la 3m15s distanta de lider. Singurul reprezentant al Romaniei in Dakar, Emanuel Gyenes (KTM), a incheiat ziua cu al 29-lea timp, aceasta fiind si pozitia pe care o ocupa in clasamentul general.

A cincea zi este ultima care se va desfasura integral in Peru concurentii urmand sa parcurga traseul dintre localitatile San Juan de Marcona si Arequipa. Motocicletele si quad-urile vor avea o ruta diferita decat cea a masinilor si a camioanelor, distantele fiind putin diferite. Motociclistii si sportivii de pe quad-uri vor concura pe 266 km de proba speciala si vor traversa 508 km drum de legatura, iar cei aflati la bordul masinilor si camioanelor vor fi cronometrati pe 268 km la care se adauga 666 km de drum de legatura.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri