Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Sainz, la prima victorie de etapa in Dakar 2018. Peterhansel ramane lider

Data: 11 Ianuarie 2018 / Alte competitii

Carlos Sainz a obtinut cel mai bun timp al celei de-a sasea zi din Dakar. Asta inseamna ca toti cei patru piloti Peugeot si-au trecut in cont cel putin cate o victorie de etapa. Sainz s-a duelat joi cu coechipierul sau, Stephane Peterhansel, spaniolul reusind sa ajunga la finish mai repede cu 4m06s. Peterhansel continua sa conduca clasamentul general al intrecerii, avand peste 27 de secunde in fata lui Sainz.

Astazi, caravana Dakar a parasit Peru intrand in Bolivia. Concurentii s-au deplasat intre Arequipa si La Paz, avand de parcurs 313 km de proba speciala si inca 447 de drum de legatura. Traseul a fost mai rapid decat in zilele precedente, trecand pe marginea lacului Titicaca si incheindu-se in capitala aflata la cea mai mare altitudine din lume, La Paz (la peste 3500 m).

Chiar daca a mai ramas in joc cu doar doua masini din patru, dupa abandonul lui Sebastien Loeb si problemele lui Cyril Depres, Peugeot continua sa ocupe pozitiile fruntase. Pentru prima data in acest an, Carlos Sainz a castigat ziua, fiind urmat de Stephane Peterhansel. Cei doi ocupa si primele pozitii ale clasamentului general, insa in ordine inversa. In urma celor doi, se claseaza trei piloti Toyota, Bernhard ten Brinke, Nasser Al-Attiyah si Giniel de Villiers.

Categoria dedicata motociclistilor are un nou lider, argentinianul Kevin Benavides (Honda) devansandu-l pe Adrien van Beveren. Cel mai bun timp al zilei i-a revenit francezului Antoine Meo (KTM). La 30 de secunde in urma sa, au venit Benavides si Toby Price, care au impartit acelasi timp. Clasamentul general moto este unul strans, primii 6 clasati aflandu-se intr-un interval mai mic de 10 minute. Mani Gyenes, reprezentantul tarii noastre, a terminat astazi cu al 31-lea timp si a cazut o pozitie in clasamentul general, pana pe 30.

Dupa 6 zile consecutive de concurs, vineri este programata o zi de repaus, concurentii si echipele tehnice urmand sa poposeasca in La Paz. Dakarul se va relua sambata cu o proba speciala de 425 km, a treia ca lungime din editia actuala.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri