CNRB - Raliul Argesului Catena

Pitesti, 26 iun. - 27 iun. 2020
www.raliulargesului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Omega Rally Team: podium pentru echipa bucureșteană la Raliul Brașovului

Data: 27 Martie 2018 / Raliuri

Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2018 a debutat cu etapa de la Brașov. Echipajele Omega Rally Team au avut un weekend plin de provocări, însă au reușit să termine pe podium.

  • Echipajul Adrian Teslovan – Vajk-Imre Cseh câștigă Clasa 5 și 2 Roți Motrice
  • Thomas Abraham – Norbert Abraham termină pe locul secund în cadrul Clasei 11
  • Radu Necula – Adrian Temeș încheie competiția de la poalele Tâmpei pe poziția a doua în cadrul Cupei Suzuki și la Clasa 9
  • Omega Rally Team, locul al treilea în clasamentul pe echipe

Prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2018 s-a desfășurat în județul Brașov, în perioada 23 – 25 martie. Primul test pentru echipajele din întrecerea internă a fost unul dificil. Condițiile meteo și suprafața de rulare cu schimbări dese de aderență au făcut ca întrecerea de la poalele Tâmpei să întindă capcane pentru toți cei angrenați.

Omega Rally Team a venit la Brașov alături de patru echipaje: Cătălin Grigoriu – Bogdan Rotaru (Ford Fiesta R5), Adrian Teslovan – Vajk-Imre Cseh (Citroen DS3 R3T Max), Thomas Abraham – Norbert Abraham (Mitsubishi Lancer Evo III Kombi) și Radu Necula – Adrian Temeș (Suzuki Swift).

Traseul concurenților a fost presărat atât cu porțiuni uscate de asfalt, dar și zone cu aderență scăzută. Alegerea pneurilor și setările mașinilor au fost componentele care puteau face diferența în acest “Monte Carlo” al României.

Echipajul format din Adi Teslovan și Vajk Cseh a reușit un rezultat foarte bun. Acesta a câștigat atât Clasa 5, și s-a impus și în clasamentul automobilelor cu 2 roți motrice față. La general (FIA), cei doi au terminat întrecerea din Brașov pe locul al optulea.

Adi: A fost o etapă extrem de grea. Nu am fost foarte inspirat în alegerea anvelopelor și nici în setarea mașinii. Un «tête-à-queue» în treapta a 6-a pe Poiană și o pană pe Cheia. Pe scurt, aceasta poate fi descrierea evoluției noaste de la Brașov. Prima etapă a campionatului s-a dovedit a fi, din nou, un veritabil «Monte Carlo» al României. Pot spune că a fost cel mai greu raliu la care am participat vreodată pentru că tot timpul aveam impresia că suntem pe varianta greșită de anvelope și de setări. Oricum, o etapă din care am învățat foarte mult. Le mulțumim partenerilor noștri: UniCredit Leasing, Borsec, Cipi, Defi, Mobil1 prin Star Lubricants, Interflon, Set-Prod Com, Prodia, Pigna, RockFm, Vice, City Grill, GoPro, Comtrade Distribution și nu în ultimul rând, echipei tehnice Omega Motorsport.

Tomy Abraham a concurat alături de fiul său, Norbert, și a obținut un rezultat bun: locul al doilea în cadrul Clasei 11.

Tomy: O etapă superbă, dar foarte grea din cauza celor patru anotimpuri prin care am trecut în aceste trei zile. Una peste alta, ne-am făcut treaba și am obținut locul al doilea la Clasa 11. Îi mulțumesc copilotului meu Norbert Abraham pentru colaborarea perfectă. Felicitări și mii de mulțumiri fanilor care nu ne-au lăsat singuri și ne-au susținut de pe marginea probelor și pe toate rețelele de socializare. Felicitări Omega Rally Team, familia din care fac parte, pentru podiumul obținut. Vă aștept la Cluj cu brațele deschise la cea de-a doua etapă a campionatului. 

Echipajul format din Radu Necula și Adrian Temeș a reușit un rezultat la fel de bun: locul al doilea în cadrul Cupei Suzuki și în cadrul Clasei 9.

Radu: Pentru noi, Raliul Brașovului a fost unul clasic: vreme capricioasă, loterie în alegerea anvelopelor, aderență imprevizibilă și multe momente tensionate pe parcursul probelor. Pe Babarunca am ieșit ușor în decor pe un ac de păr și am pierdut 30 de secunde.  Ne-au scos doi fotografi ageri, cărora le mulțumesc pe această cale. La întoarcere am greșit alegerea pneurilor și am pierdut șansele pentru a ne impune în clasamentul Cupei Suzuki și în cel al Clasei 9. Sunt mulțumit că am ținut un ritm ridicat încă de la început. Acesta este cel mai bun rezultat realizat până acum la Brașov.

Pentru Cătălin Grigoriu, Raliul Brașovului a reprezentat un test real alături de noul material de concurs (Ford Fiesta R5). Etapa de sub Tâmpa a fost a doua întrecere oficială în care pilotul Omega Rally Team mizează pe serviciile modelului de Clasă 2. În dreapta, Cătălin l-a avut pe debutantul Bogdan Rotaru. Cei doi au reușit un loc 10 în cadrul clasamentului general FIA, dar pleacă din Brașov cu ceva mai multă experiență.

Cătălin: Pentru mine, a fost o provocare din toate punctele de vedere. Totuși, mi-am dat seama că nu am înțeles bine mașina, că încă am obiceiuri de la pilotatul mașinilor cu 2 roți motrice și că am, din multe puncte de vedere, foarte multe lucruri de învățat. Una peste alta, am obținut locul al zecelea în clasamentul FIA, iar acest lucru mă motivează să aprofundez și mai adânc tainele acestei mașini. Felicitări copilotului care s-a descurcat perfect în acest prim raliul al lui. Să ne vedem sănătoși la Cluj.

În urma acestor rezultate, Omega Rally Team a încheiat Raliul Brașovului pe poziția a treia a podiumului dedicat echipelor.

 

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri