Raliul Argesului

Arges, 12 apr. - 13 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Brezoszki Andrei Zbigniew pilotul care promite mult

Data: 31 Martie 2018 / Raliuri

În perioada 23 – 25 Martie 2018, s-a desfășurat TESS Rally, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2018. Echipa Autorally a stat de vorbă cu una din surprizele etapei, echipajul învingător în clasamentul debutanților, format din Andrei Brezoszki și Dariana Mateuț. Aflați la prima lor participare într-un raliu, aceștia au avut un parcurs spectaculos.

Toată povestea echipajului 412 a început la etapa de coastă de la Reșița din 2017. Pasiunea comună pentru motorsport i-a unit pe Andrei si Dariana într-un echipaj, pornind acest proiect împreună cu echipa Trencadis de la zero și plănuind să crească împreună. “Țin să îi multumesc lui Andrei pentru încrederea acordată și mă simt onorată să îi fiu copilot. Am progresat și învățat împreună, cu fiecare kilometru parcurs și ne-am îndeplinit visul de a termina raliul.” a declarat Dariana Mateuț.

TESS Rally este recunoscut ca fiind o etapă grea datorită condițiilor meteo. Dacă vineri shakedown-ul s-a desfășurat în condiții totale de iarnă, duminică termometrele au aratat 20 0C. Alegerea pneurilor a creat probleme pentru aproape toți concurenții, dar Andrei și Dariana au mers “la sigur” și au facut tot parcursul raliului cu anvelope de iarnă. “Am început și am terminat raliul cu roți de iarnă, care au fost foarte bune chiar și pe suprafețele uscate. După Babarunca puteam să renunțăm liniștiți la anvelopele de iarna, dar nu am facut-o.” a declarat Andrei.

După o muncă asiduă de pregătire, testare și acomodare, Andrei și Dariana au început cu dreptul atingându-și obiectivele și anume locul întâi în clasamentul debutanților. “Ne-am antrenat să iasă bine atât dictarea cât și ritmul. A fost un raliu dificil din pricina condițiilor meteo nefavorabile și neașteptate. Chiar dacă a fost o luptă foarte grea și strânsă, ne bucurăm că ne-am atins obiectivul pentru care am venit și am obținut locul întâi la debutanți.” a adăugat Andrei. “Fiind debutanți, acest raliu a fost extraordinar de greu pentru noi, iar rezultatul final a fost încurajator și ne motivează să avem aceleași performanțe în continuare.” a continuat Dariana.

Aceste rezultate notabile atât în clasamentul debutanților cât și în cadrul Cupei Suzuki nu ar fi fost posibile fără ajutor financiar, logistic și mecanic. “Dorim să îî mulțumim sponosrului Trencadis pentru sprijin. Fără acesta nu am fi putut avea asemenea rezultate.” au declarat membrii echipajului 412. De asemenea, asistența tehnică a fost făcută cu sprijinul echipei ATA. “Dorim să le mulțumim membrilor echipei ATA, în special domnului Silviu Moraru pentru toate sfaturile dinaintea și din timpul raliului, domnului George Morar, domnului Titi Aur și întregii echipei de asistență pentru tot efortul depus.” au adăugat Andrei și Dariana.

Pentru cei doi, etapa de la Brașov este doar începutul. Alături de obținerea celei mai înalte trepte a podimului în clasamentul debutanților, aceștia au avut un parcurs excelent și in cadrul Cupei Suzuki și promit că la următoarele etape obiectivul va fi și urcarea în clasamentul Cupei Suzuki. “Chiar dacă suntem debutanți, am facut o treabă excelentă și ne-am înțeles foarte bine. Mă bucur că încă de la prima etapă munca noastră nu a fost în zadar. Ne-am acomodat foarte repede și am mărit ritmul de la o probă la alta. La următoarele etape plănuim să urcăm pe podium și la Cupa Suzuki.” a continuat Andrei. “Ca obiective, țintim mereu podiumul clasei Debutanti și dorim să fim mereu în puncte atât la clasa 9 cât și în cadrul Cupei Suzuki. Fiind singurii debutanți în rândul colegilor noștri din Cupă, știm că este nevoie de multă muncă și perseverență din partea noastră, lucru care nu ne sperie, ci din contră, ne motivează. Dorim să ne concentrăm și să evoluăm cât mai bine în următoarele etape.” a adăugat Dariana.

”Mulțumim echipei Trencadis Rally Team pentru că ne susțin și sunt alături de noi în demersul nostru.” au încheiat Andrei și Dariana.

Echipajul Andrei Brezoszki și Dariana Mateuț este susținut de Trencadis, Teoil, Alikar și Maraglass, Danny Ungur Racing.

Cristian Andrei
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri