WRC - Rally Italia Sardegna (va fi reprogramat)

Italia, 04 iun. - 07 iun. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

De Paste, servim WRC. Avancronica Tour de Corse

Data: 01 Aprilie 2018 / World Rally Championship

Cei mai buni piloti din WRC au ajuns in Corsica, acolo unde se va desfasura peste cateva zile (intre 6-8 aprilie) cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. Prima etapa veritabila de asfalt din 2018 a fost castigata anul trecut de Thierry Neuville iar acum doi ani de Sebastien Ogier, cei care duc un duel strans pentru primul loc al clasamentului si in acest an, doar 4 puncte separandu-i in acest moment. Insa Tour de Corse 2018 vine cu un itinerariu nou, iar lista de inscrieri include si un pilot ce a castigat raliul in patru randuri, Sebastien Loeb.

63% din ruta editie 2018 a raliului corsican este noua, comparativ cu cea de anul trecut. Prima zi de concurs este programata pentru vineri (6 aprilie) si include o dubla trecere pe doua speciale, una lunga, de 49 km, iar alta scurta, de 13.55 km. Cea mai lunga zi este cea de sambata (7 aprilie) si insumeaza 136.9 km, pilotii urmand sa treaca de cate doua ori pe 3 probe speciale. Ziua de duminica (8 aprilie), chiar daca va avea doar doua probe, va fi foarte interesanta. De dimineata, concurentii vor parcurge cea mai lunga speciala a raliului (55.17 km) iar ulterior, fara a trece prin parcul de service, vor incerca sa obtina puncte suplimentare pe power stage. Asfaltul abraziv si modul in care este conceput itinerariul va crea strategii interesante, iar vremea poate sa isi aduca si ea aportul in a complica lucrurile.

Lista de inscrieri pentru Tour de Corse 2018 cuprinde nu mai putin de 92 de echipaje iar Autorally v-a prezentat-o intr-un articol precedent. Ar fi insa de mentionat ca Sebastien Loeb este unul dintre favoritii la victorie. Cand spunem asta ne bazam atat pe istoricul sau in Corsica, unde a castigat de 4 ori (2005, 2006, 2007 si 2008), cat si pe evolutia de acum o luna din Mexic. Revenit in concurs dupa 3 ani, timp in care regulamentul WRC s-a modificat drastic, Sebastien Loeb a avut o evolutie excelenta pe macadamul sud-american, o pana oprindu-l sa obtina un mare rezultat. Totusi, multiplul campion mondial face alaturi de Citroen un program redus, iar la lupta pentru titlul mondial s-au inscris deja Sebastien Ogier si Thierry Neuville. Desi este devreme sa ne pronuntam, cei doi au deja avansuri mai mari de 30 de puncte fata de urmaritori. Partea buna este ca intre ei se afla doar 4 puncte si putem spera la un nou frumos duel pe parcursul sezonului.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri