Grand Prix of Azerbaijan (va fi reprogramat)

Baku, 07 iun. - 07 iun. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Hamilton va fi retrogradat 5 pozitii pe grila din Bahrain

Data: 07 Aprilie 2018 / Formula 1

Lewis Hamilton a primit o penalizare de 5 pozitii pe grila de start din Bahrain in urma schimbarii cutiei de viteze de pe monopostul sau. Regulamentul Formulei 1 mentioneaza ca orice cutie de viteze trebuie folosita pentru 6 curse consecutive, in caz contrar o penalizare fiind aplicata.

Dupa un rezultat frustrant la Melbourne, in cursa de debut a sezonului, Lewis Hamilton este lovit de probleme si in Bahrain inca dinainte de calificari. In cazul in care va castiga calificari de astazi, campionul mondial en titre va fi pozitionat doar al saselea la startul cursei de maine. Aceasta penalizare de 5 pozitii vine in urma schimbarii cutiei de viteze de pe monopostul Mercedes folosit de Hamilton, care a avut probleme hidraulice in Marele Premiu al Australiei.

Si cutia de viteze de pe cel de-al doilea monopost Mercedes a fost schimbata, in Australia, in urma lovirii masinii de parapetul de protectie de catre Valtteri Bottas. Finlandezul a fost retrogradat pe grila de la Melbourne, asa ca poate beneficia de un alt schimb al cutiei in Bahrain fara a mai fi penalizat. Marcus Ericsson, Kevin Magnussen si Romain Grosjean au si ei cutii noi de viteze pe masinile de concurs insa ei nu sunt penalizati pentru ca nu au incheiat cursa din Bahrain.

Calificarile pentru Marele Premiu din Bahrain vor avea loc astazi (sambata, 7 aprilie) incepand cu ora 18:00 iar cursa maine, (duminica, 8 aprilie), cu startul programat tot la ora 18:00 (ora Romaniei).

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri