WRC - Rally Turkey

Turcia, 24 sep. - 27 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Ogier isi apropie victoria in Tour de Corse, Tanak trece pe a doua pozitie

Data: 07 Aprilie 2018 / World Rally Championship

Cu doua probe ramase de disputat, Sebastien Ogier are un avans de 44.5 secunde in fruntea Tour de Corse, cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. Locul secund este inca foarte disputat. La finalul zilei de sambata, Ott Tanak ocupa a doua pozitie, cu un avans de doar o zecime de secunda in fata lui Thierry Neuville. Esapekka Lappi este al patrulea, avand un handicap de 10.3 secunde fata de Neuville.

Sebastien Ogier nu a castigat niciuna din cele 6 speciale programate pentru ziua secunda a raliului corsican insa a reusit sa isi extinda avansul si sa isi apropie victoria. Ziua finala, chiar daca va avea doar doua probe, va fi foarte interesanta. De dimineata, concurentii vor parcurge cea mai lunga speciala a raliului (55.17 km) iar ulterior, fara a trece prin parcul de service, vor incerca sa obtina puncte suplimentare pe power stage.

Kris Meeke urcase pe a doua pozitie a clasamentului general in urma penultimei probe de sambata, insa pe PS10 a sarit de pe traseu in decor, abandonand. Alti doi piloti au abandonat pe cea de-a doua trecere a buclei, Jari-Matti Latvala lovind un copac iar motorul lui Bryan Bouffier cedand. 

Chiar daca Thierry Neuville a scapat de Meeke, Ott Tanak a reusit sa il devanseze in urma ultimei speciale. Avansul lui Tanak in fata lui Neuville inainte de ziua finala este unul minim, de 0.1 secunde, totul urmand sa se decida duminica. Esapekka Lappi a schimbat setup-ul masinii dupa ziua de vineri iar rezultatele au inceput sa apara. El este momentan pe a patra pozitie, dar cu sanse la podium, avand doar 10.3 secunde in urma lui Neuville. Pe 5 il gasim pe Dani Sordo, in fata lui Elfyn Evans si Andreas Mikkelasen.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri