CNRB - Raliul Argesului Catena

Pitesti, 26 iun. - 27 iun. 2020
www.raliulargesului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Oda pilotului necunoscut"

Data: 11 Aprilie 2018 / Raliuri

Omul nostru a fost spectator profesionist, asa cum au fost multi dintre cei care concureaza. Era prieten cu vreo sapte piloti de la coasta si cu trei de la raliuri. Singurul nume mare din lista lui era Manu Mihalache. Nu pentru ca nu i-ar fi dat “accept” oricare alt pilot (stim cat de generosi sunt pilotii cand vine vorba de cei care le cer prietenia), ci pentru ca nu a indraznit. E unul din acei baieti mai timizi, care chiar a schimbat cateva vorbe cu fiecare din pilotii cu care e prieten pe Facebook.

Intr-o zi a dat peste o rabla cu roll-bar intr-o curte si a intrebat ce e cu ea. I s-a raspuns ca sta acolo de cativa ani si daca o vrea, poate sa o ia, dar sa dea si el o mie sau doua de lei, ca sa nu plece, asa, necumparata, ca e ghinion. Cand a ajuns cu ea acasa, sentimentele au fost contradictorii, dar pentru ca el era foarte mandru de achizitie, sotia si fetita lui au acceptat destul de repede noul “membru” al familiei. Ziua la munca, seara in garaj, in timpul saptamanii la munca, in weekend, in garaj, povestea o stiti. Dupa alte investitii, care pentru altii cantaresc cam cat un set de anvelope noi, rabla a prins contur, a pornit la a sasea cheie si a aproximat dupa cateva sughituri ca scoate undeva la 100CP dintr-un 1.8L 8 valve de pe un Golf III. Cu ajutorul unui prieten care se lauda de mult ca este descurcaret, a facut rost de un combinezon si o casca de imprumut, iar de ziua lui a primit niste ghete, comandate de la Calin Bucur, care a fost sunat de sotie si care a obtinut o reducere nesperata fata de pretul de lista.

Pentru ca nu a stiut cum merg treburile cu licentele, cu scolile de pilotaj, sezonul a inceput fara el la startul vreunei etape. Intr-o zi si-a luat inima in dinti si i-a dat un mesaj lui Manu, care l-a si chemat sa faca scoala. Evident, i-a dat jumatate din bani, dar pentru ca lui Manu i-a placut de el, a acceptat sa ii dea restul in decursul anului…. sau poate niciodata, dar cu asta era ok doar Manu, nu si omul nostru.

Anul a trecut pentru ca au fost alte cheltuieli cu aia mica, care se imbolnavea cand ii era lumea mai draga, si cursele s-au terminat. Dar a venit anul urmator cand omul nostru a venit cu restul de bani la Manu, iar acesta i-a promis ca ii plateste el licenta cu conditia sa fie la startul primei etape de CNVC2 de la Rasnov. Asa a ajuns omul nostru in parcarea de la Rasnov cu masina trasa pe o platforma, luata si ea imprumut de un alt prieten. Masina de curse era pe gume de strada, neinmatriculata, el era venit fara cort, fara mecanici, dar cu o bucurie imensa ca va concura. A facut toate urcarile, nu a tras foarte tare de frica sa nu se strice ceva si a ajuns la final. Nu a luat niciun podium. Nici nu se gandise ca va prinde unul, desi la un moment dat a fost aproape. A fost al cincilea la clasa lui, la final. A stat la festivitatea de premiere, chiar daca asta a insemnat ca va ajunge acasa dupa miezul noptii.

Cand a ajuns acasa, fetele dormeau. A intrat cu un aer proaspat, aerul omului implinit. In aceeasi noapte, in bucatarie, sotia lui i-a spus ca il iubeste si s-a intors inapoi in dormitor. El a mai ramas putin sa-si adune gandurile si dupa aceea s-a dus sa doarma. Nimeni nu i-a facut comunicat de presa, nu a postat nimic filozofic, a primit doar doua mesaje de la doi colegi de serviciu care i-au recunoscut masina in cateva poze. Nu a fost tag-uit de niciun fotograf. In urmatoarele zile a primit cateva cereri de prietenie de la alti piloti si un mesaj de la Manu: “Te-am vazut in primul ac de par. Ai venit cel mai curat, fara balbaieli, ai deschis bine de fiecare data. Bravo, sunt mandru de tine!”

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri