Rally Liepaja

Letonia, 12 oct. - 14 oct. 2018
www.2017.lvrally.com/


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Lukyanuk a castigat si a doua etapa a Campionatului European de Raliuri

Data: 06 Mai 2018 / European Rally Championship

Alexey Lukyanuk a condus de la un capat la celalalt si si-a asigurat victoria in Raliul Insulelor Canare, cea de-a doua etapa a Campionatului European de Raliuri. Este a doua victorie consecutiva in ERC a pilotului rus, care a castigat si in Azore la debutul editiei 2018 a campionatului. Principalii rivali ai lui Lukyanuk in Canare au fost concurenti ai categoriei Junior Under 28.

2018 pare sa fie in sfarsit anul in care Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) devine campion european de raliuri. Desi s-au disputat pana acum doar doua etape din totalul de opt, rusul a obtinut de fiecare data victoria, beneficiind si de faptul ca Jan Kopecky, campionul ultimelor trei sezoane, concureaza in acest an in WRC2. Lukyanuk a fost cel mai rapid in 10 din cele 14 speciale desfasurate in Raliul Insulelor Canare, incheind intrecerea cu un avans de 51.4 secunde in fata ocupantului locului secund, Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5).

Gryazin a castigat categoria Junior Under 28, obtinand timpul de referinta pe doua probe. El nu si-a propus nicio clipa sa il atace pe Lukyanuk, scopul sau fiind castigarea categoriei destinata juniorilor sub 28 de ani la prima sa aparitie din acest sezon.

Pentru ultimul loc al podiumului clasamentului general s-a dat o lupta frunoasa intre germanul Fabian Kreim (Skoda Fabia R5) si spaniolul Jose Suarez (Hyundai i20 R5), neamtul reusind sa se claseze in fata. La doar a doua participare in ERC, Laurent Pellier (Peugeot 208 T16) a obtinut a cincea pozitie "la general", incheind cu numai 1.5 secunde in urma lui Suarez.

Urmatoarea etapa a Campionatului European de Raliuri, legendarul Acropolis Rally, se va desfasura intre 3-5 iunie 2018. 

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri