Raliul Argesului

Arges, 12 apr. - 13 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Simone Tempestini și-a adjudecat victoria în CNRD la Transilvania

Data: 07 Mai 2018 / Raliuri
  • Simone Tempestini și-a adjudecat victoria în CNR la Transilvania Rally 
  • Pasul următor: WRC Raliul Portugaliei

Simone Tempestini și Sergiu Itu au câștigat Transilvania Rally (Cluj, 3-5 mai), în clasamentul Campionatului Național de Raliuri, și au ocupat locul doi în etapa de Tour European Rally. De acum, echipajul Napoca Rally Academy se pregătește pentru Raliul Portugaliei, prima sa etapă din actualul sezon al Campionatului Mondial. 

Weekend-ul trecut, la Cluj, s-a desfășurat Tranislvania Rally, prima etapă din Tour European Rally și a doua din campionatul intern. Cu 14 probe speciale în program, raliul desfășurat pe asfalt a fost unul rapid, dominat de duelul dintre Simone Tempestini și Giandomenico Basso. Miile de spectatori prezenți vineri și sâmbătă la probele din Florești și pe Super Speciala Cluj Arena au făcut ca piloții să fie și mai determinați în lupta pentru podium. Ritmul impus de cei doi a fost unul ridicat, iar la final, în clasamentul TER, s-a impus Basso, iar în CNR, Tempestini. 

Prin victoria din etapa clujeană, Simone își consolidează poziția de lider în clasamentul general al CNR, după două raliuri, conducând cu un avans de 37 de puncte. 

Cum ai descrie duelul cu Giandomenico Basso? A fost unul care să te apropie de ritmul de care ai nevoie, ca să poți considera Transilvania Rally un antrenament pentru etapele din WRC, în care veți concura anul acesta? 

„Duelul cu Giandomenico a fost unul foarte frumos și cu siguranță ne-a ajutat să și creștem și ritmul puțin. A fost un antrenament bun din toate punctele de vedere, mai ales pentru relația mea cu Sergiu, Transilvania Rally fiind unul dintre primele noastre raliuri din acest sezon. Noi, pe probele de la Cluj, am încercat să fim cât de rapizi am putut. Giandomenico a fost foarte rapid, noi am fost extrem de aproape de el. Sper că la anul să poată veni iarăși la Cluj și eu să fiu cu altă mașină, să vedem ce se întâmplă.” 

Pasul următor: WRC Raliul Portugaliei, 17-20 mai, Porto. 

Transilvania Rally a fost ultima competiție în care Simone și Sergiu au concurat înainte de mult așteptatul Raliu al Portugaliei, prima etapă din WRC în care iau startul, în acest sezon. 

Simone își dorește să lupte pentru podiumul clasamentului general WRC2 (în acest clasament se iau în considerare șase din șapte etape) și a gândit un program care să înceapă cu Raliul Portugaliei. Acesta este unul dintre raliurile sale preferate, în ediția 2017 terminând pe podiumul WRC 2. 

Pentru ca Simone să își păstreze șansele la o clasare bună la finalul sezonului, dar și ca urmare a faptului că Raliul Corsicii, din luna aprilie a acestui an, a adus și o scădere a numărului mașinilor Citroen C3 R5 disponibilie pentru Raliul Portugaliei Citroen Racing i-a permis pilotului român să concureze cu o altă mașină. Astfel, în Portugalia, campionul mondial Junior WRC din 2016 va concura cu un Ford Fiesta R5. Raliul din WRC în care Simone va pilota pentru prima dată, în regim de competiție, un Citroen C3 R5, va fi Raliul Sardiniei, programat în luna iunie. 

Raliul Portugaliei va marca debutul în campionatul mondial al lui Sergiu Itu, copilotul alături de care Simone concurează în CNR. 

Te întorci în Portugalia cu un podium obținut în 2017, o mașină nouă și un copilot nou, cât de dificil va fi raliul ținând cont de toate aceste aspecte? 

„În 2017, etapa din Portugalia a fost una foarte bună pentru mine. A fost a doua la care am participat cu Citroen DS3 R5 în Campionatul Mondial WRC 2 și am terminat pe locul trei. O clasare cumva neașteptată, dar a fost și puțin conjunctural. Am fost mai bun în menajarea echipamentului de concurs și am izbutit să nu fac greșeli. Ritmul pe probe nu a fost ce ne-am dorit, dar acea etapă nu era nici cea mai potrivită pentru mașina noastră. Anul acesta, mergem în Portugalia cu o altă gândire, ne dorim să fim cât mai rapizi și să arătăm un ritm bun pe probe. 

Va fi o etapă puțin diferită de celelalte, pe care le avem în program în acest sezon, pentru că voi concura cu un Ford Fiesta R5. E o mașină pe care nu am mai pilotat-o de mult timp, dar e mașina care m-a învățat cele mai multe, așa că nu am niciun dubiu că o să mă obișnuiesc extrem de rapid cu ea. Pentru mine acesta este unul dintre cele mai frumoase raliuri din toate punctele de vedere. Atât din punct de vedere al pilotajului, cât mai ales al atmosferei care se creează acolo de fiecare dată... foarte mult public, foarte mulți pasionați. Noi vom încerca să dăm tot ce putem, ne dorim să ajungem pe podium. Vom vedea dacă vom putea face asta.” 

Raliul Portugaliei va începe pe 17 mai și are în total 358,19 km de probe speciale. Prima probă specială este programată pe circuitul de rallycross din Lousada în seara de joi, 17 mai, iar vineri, 18 mai, echipajele vor rula inclusiv pe străzile din Porto. Pe Fafe, una dintre cele mai cunoscute probe speciale din întregul sezon al Campionatului Mondial, se va concura pe 20 mai și va fi un adevărat spectacol, fiind destinația preferată de mii de fani. 

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri