Raliul Argesului

Arges, 12 apr. - 13 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Toate cele 9 echipaje din Cupa Suzuki încheie cu succes Transilvania Rally

Data: 09 Mai 2018 / Raliuri

A doua etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Dunlop”, Transilvania Rally, a avut loc weekend-ul trecut pe drumurile rapide de asfalt din județul Cluj, acolo unde Cupa Suzuki si-a desfășurat a doua ediție din 2018. După ce la Brașov, la primul raliu al sezonului, 9 echipaje au participat în cupa monomarcă, la Cluj numărul echipajelor a rămas constant, cu un echipaj nou înscris pe lista de start.

Cu un număr de 14 probe speciale, Transilvania Rally a fost precedat de startul festiv din zona Cluj Arena, acolo unde echipajele din Cupa Suzuki au socializat cu fanii, au oferit autografe și au defilat în fața numeroșilor spectatori. Cu patru speciale în prima zi de concurs, Raul Badiu și Gabriel Lazăr au pornit în forță și s-au impus pe primele trei, asigurându-și un avans confortabil. Radu Necula și Adrian Temeș au un ritm bun și se află pe locul secund, în timp ce echipajele Andrei Gîrtofan/Doru Vraja, Bogdan Vrabie/Cosmin Diacu și Dănuț Budai/Lucian Budai obțin timpi în top-ul trei pe probele de vineri, ultimii ocupând ultima treaptă a podiumului la finalul zilei, după ce au cel mai bun timp pe speciala de noapte ”Florești”.

Cele 10 speciale de sâmbătă au însemnat un duel foarte interesant, cu schimbări de podium și în clasamentul Cupei Suzuki. Echipajele de pe primele două locuri, Raul Badiu & Gabriel Lazăr, care obțin incă  7 victorii de specială, și Radu Necula & Adrian Temeș își mențin locurile în clasamentul Cupei Suzuki, în timp ce 4 echipaje se duelează pentru ultima treaptă a podiumului. Profitând de o greșeală a echipajului Dănuț Budai/Lucian Budai, care pierde peste 30 de secunde în urma unei ușoare ieșiri în decor, Andrei Gîrtofan și Doru Vraja obțin la final bronzul, dar și o victorie de proba pe una din trecerile pe ”Florești”. Astfel, locul 4 este adjudecat de echipajul tată - fiu Budai, care arată un ritm rapid pe probele clujene și care s-a aflat constant în lupta pentru podium. Cu o revenire frumoasă, Vlad Miculici și Alexandru Giușcă urcă de pe locul 7 până pe locul 5, obținând timpi în top 3 pe unele speciale și demonstrând că acomodarea cu modelul Swift Sport s-a încheiat, fiind capabili să se implice în lupta pentru podium.

Cu o victorie de specială, Cristi Timisică și Levente Csegzy ocupă la finalul raliului locul al șaselea în Cupa Suzuki, la doar două secunde de echipajul din față, în timp ce Bogdan Vrabie și Cosmin Diacu, care se impun pe superspecială, termină Transilvania Rally pe a șaptea poziție în clasament. La primul raliu împreună ca echipaj, Dorin Costea și Horațiu - Șerban Voicu au un ritm bun și se acomodează cu Swift-ul Sport, mașina cu care echipajul se află la prima prezență, iar Andrei Brezoszki și Dariana Mateuț-Bogdan acumulează experiență la doar al doilea raliu din carieră și se impun în clasamentul debutanților, repetând performanța de la Brașov.

Transilvania Rally a însemnat un numar de aproape 160 de kilometri cronometrați, pe care echipajele din Cupa Suzuki s-au duelat cu secundele, unde modelul Swift Sport a demonstrat, înca o dată, că este capabil de performanțe notabile. Raul Badiu și Gabriel Lazăr s-au impus în clasamentul mașinilor cu 2 Roți Motrice și în cadrul clasei 9, acolo unde Radu Necula și Adrian Temeș au ocupat poziția a treia. Faptul că niciun echipaj nu a avut probleme tehnice nici la acest raliu întărește convingerea că materialul tehnic din Cupa Suzuki este unul fiabil.

La a doua victorie din sezon, Raul Badiu a declarat: ”Am revenit cu mare plăcere pe probele speciale clujene, unele dintre favoritele mele. Feelingul a fost destul de bun încă din primii metri, iar asta s-a tradus într-un ritm destul de ridicat, pe care am reusit să-l pastrez și mai departe, astfel încat am terminat prima zi în postura de lider la categorie. A doua zi am decis să continui în aproximativ aceeasi notă, dar nu a fost un final deloc lipsit de emoții când a trebuit sa înfrunt câteva situații mai puțin confortabile cu servodirectia și mai ales să mă descurc cu o frână funcțională aproape în totalitate numai pe puntea spate. Am manageriat situația aceasta și am bifat un rezultat final foarte bun, chiar peste așteptări luând în considerare că am realizat hat-trick-ul: victorie la Cupa Suzuki, Clasa 9 și 2 Roti Motrice.”

Campion în Cupa Suzuki în 2017, Radu Necula obține la Cluj al doilea ”argint” în acest an: ”N-am fost noi în cea mai bună formă pe probele speciale, dar ne-am simțit bine și până la urmă am ales să mergem la sigur pentru a termina raliul în puncte. În același timp, mă bucur și ca am terminat cu asfaltul pentru o vreme și că ne așteaptă câteva etape mai distractive pe macadam :) ."

La primul podium al sezonului, Andrei Gîrtofan este mulțumit de evoluția de la Cluj: ”Suntem foarte fericiți că am reușit să terminăm un raliu lung și dificil. Spun dificil deoarece după părerea mea, probele de la Cluj sunt foarte rapide și pline de capcane. A fost un duel pe cinste în care am muncit pentru fiecare secundă și de aceea vreau să-i felicit pe toți participanții cupei. Am promis că vom crește ritmul de la raliu la raliu, ceea ce ne-a și reușit. Sperăm să evoluăm în continuare la fel de frumos și la Arad, prima etapa pe macadam, unde sunt conștient că avem de tras tare, întrucât adversarii și în același timp prietenii mei sunt foarte rapizi. See you there!

Lucian Budai, copilotul lui Dănuț, a spus câteva cuvinte despre Transilvania Rally: ”A fost un raliu frumos, cu un traseu variat. Ne bucurăm de rezultatul pe care l-am obținut și mai ales de faptul că am demonstrat că putem să avem un ritm bun.”

Cu un ritm mult mai bun decât la Brașov, Vlad Miculici a reușit un rezultat bun la Cluj: "Pentru noi a fost o luptă frumoasă cu Bogdan Vrabie și Cristi Timisică, însa doar pentru locul 5. În primele probe de vineri am "dormit", ne-am luat-o bine de tot și am pierdut orice șansă la podium. Asta e, mergem mai departe, așteptăm macadamul".

Cristi Timisică s-a acomodat mai bine cu Swift-ul Sport, fiind mulțumit de progres: ”În prima zi de concurs am avut un ritm mai scăzut decât cel pe care mi l-am dorit, însă odată cu parcurgerea a mai multor kilometri de probă, pot spune ca m-am acomodat mai bine cu mașina, rezultatele fiind îmbunătățite substanțial. Per total, sunt mulțumit de progresul pe care l-am avut.”

Pentru Bogdan Vrabie, ritmul de pe probele speciale nu a fost cel pe care și l-ar fi dorit: ”A fost un raliu frumos, dar din păcate nu am reușit să avem ritmul care trebuia, probabil și din cauza evenimentului de anul trecut de pe ”Tarnița”, unde și anul acesta am rămas fără frână, ceea ce ne-a dat ceva emoții pe mai multe viraje. Așteptăm cu nerăbdare urmatoarea etapă de macadam.”

Horațiu - Șerban Voicu a debutat, în postura de copilot, alături de Dorin Costea, în Cupa Suzuki: ”Pot descrie Transilvania Rally ca fiind o adevărată provocare pentru mine: pilot nou, mașină nouă, un mix care a rezultat într-un parcurs al probelor mult mai rapid față de ce mă așteptam. Una peste alta, ne-am îndeplinit obiectivul: ne-am distrat nemaipomenit pe probe și am ajuns cu bine la final.”

Pentru Dariana Mateuț - Bogdan și pilotul său, Andrei Brezoszki, obiectivul a fost îndeplinit la Cluj: ”Pentru noi a fost al doilea raliu, încununat cu înca o victorie în clasamentul Debuțantilor. A fost un raliu greu, dar extrem de frumos, au fost două zile de neuitat. Multumim sponsorilor și echipei tehnice, fără ajutorul cărora nu am fi reușit să trecem linia de sosire. Aștept cu nerăbdare Aradul, raliul meu de casă. Să ne vedem cu bine pe probe!”

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri