Rallye Monte-Carlo

Monte-Carlo, 24 ian. - 27 ian. 2019
www.acm.mc


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Start in Raliul Portugaliei! Tanak a castigat superspeciala de debut

Data: 17 Mai 2018 / World Rally Championship

In acest weekend, Campionatul Mondial de Raliuri isi va desfasura cea de-a sasea etapa, Raliul Portugaliei. Pentru ziua de joi au fost programate sesiunea de shakedown si o superspeciala. Ott Tanak s-a instalat la conducere, avand peste noapte un avans de 0.4 secunde in fata lui Sebastien Ogier si a lui Teemu Suninen. La prima runda WRC2 din acest sezon, Simone Tempestini s-a clasat pe superspeciala cu al noualea timp, la 3.1 secunde in urma liderului categoriei, Pontus Tidemand.

Raliul Portugaliei 2018 si-a disputat joi prima din cele 20 de probe speciale. Avand o lungime de doar 3.36 km, superspeciala Lousada s-a desfasurat sub privirile a 30 de mii de fani. Invingatorul etapei precedente din Argentina, Ott Tanak (Toyota Yaris WRC), a obtinut timpul de referinta, fiind mai rapid cu 0.4 secunde decat cei doi piloti M-Sport, Sebastien Ogier si Teemu Suninen, cei care au ajuns la finish cu acelasi timp.

Al patrulea rezultat le-a revenit lui Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) si Kris Meeke (Citroen C3 WRC), la inca o secunda in urma componentilor M-Sport si la doar o zecime de secunda in fata lui Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC).

Echipajul romanesc Simone Tempestini / Sergiu Itu a luat startul in Portugalia in campania 2018 din WRC2. La bordul Fordului Fiesta R5, liderii Campionatului National de Raliuri Dunlop ocupa dupa prima proba a noua pozitie in WRC2, pierzand 3.1 secunde fata de pilotul oficial Skoda, Pontus Tidemand, lider al categoriei.

Pentru vineri sunt programate opt probe, sambata inca sase iar duminica cinci.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri