CNVCT - Trofeul Gutai

Baia Mare, 29 aug. - 30 aug. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Victorie la grupa N pentru Ion Nicolae dupa o cursa foarte stransa la Teliu

Data: 22 Mai 2018 / Coasta

In week-endul ce tocmai s-a incheiat a avut loc la Teliu a doua etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta 2018. Zona muntoasa nu i-a menajat pe cei 80 de concurenti si vremea le-a dat batai de cap in prima zi a competitiei, traseul de concurs fiind in permanenta umed din pricina ploii. In ciuda conditiilor dificile, pilotul Ion Nicolae s-a clasat al treilea la grupa N in antrenamente, iar in ziua de concurs a reusit sa-si devanseze competitorii si a obtinut victoria.

Dupa ocuparea locului 3 in etapa de acomodare de la Rasnov care s-a desfasurat in aprilie, Ion Nicolae a luat startul in Trofeul Teliu si a reusit sa obtina locul 1 la grupa N dupa o etapa destul de dificila. Vremea din prima zi de concurs dedicata calificarilor a fost una pretentioasa, ploaia abundenta facand echipele sa inlocuiasca anvelopele de asfalt cu cele de ploaie iar urcarile mult mai periculoase.

A doua zi, vremea a permis utilizarea anvelopelor de asfalt uscat, asa ca pilotii au putut forta la limita automobilele in mansele de concurs. Concurenta acerba a facut ca, la finalul etapei, toti cei clasati pe podium la grupa N sa aiba timpul oficial cuprins in mai putin de 0.7 secunde, semn ca fiecare detaliu conteaza.

"Dupa ziua de antrenamente in care a plouat si am schimbat anvelopele in cautarea aderentei pentru a obtine un timp cat mai bun, ziua de duminica s-a dovedit a fi insorita, cu asfalt uscat, dar dificila. Am reusit sa ma acomodez cu noua masina de concurs si in final am fost cel mai rapid, dupa o cursa stransa cu ceilalti concurenti. A fost o etapa dificila si foarte competitiva pentru ca toti cei clasati pe podium am terminat intr-un interval foarte mic, de sub 0.7 secunde" spune Ion Nicolae la finalul cursei.

Al doilea clasat in grupa a terminat cursa la 0:06,087 secunde diferenta de prima pozitie, iar locul al treilea la o diferenta de numai 0:06,661 secunde.

Dupa primele doua etape, Ion Nicolae este lider in clasamentul general al grupei N cu 45 de puncte. El isi va apara pozitie de lider si la urmatoarea etapa din campionat care se va desfasura pe 9-10 iunie la Poiana Brasov.

Comunicat de presa

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri