Raliul Argesului

Arges, 12 apr. - 13 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Un scenariu de milioane"

Data: 30 Mai 2018 / Raliuri

De cate ori e nevoie ca cineva care are magia in maini si in suflet sa arate de ce este capabil ca sa i se ofere sansa sa cucereasca lumea? Cum a ajuns Harvey Keitel sa citeasca scenariul “Reservoir Dogs”, sa-i plateasca drumul lui Tarantino la New York si sa-i convinga pe altii ca merita sa faca acel film? Cum a ajuns Andy Priaulx sa locuiasca impreuna cu sotia lui intr-o rulota impumutata si pe urma sa ajunga unul din cei mai buni piloti de turisme din lume?

Cum ar arata tenisul fara Roger Federer sau Rafa Nadal? Cum ar fi fost baschetul daca nu era Michael Jordan sau gimnastica daca nu era Nadia Comaneci? Cati copii si-ar mai dori sa joace tenis daca parintii Simonei Halep ar fi spus „lasa, nu te mai antrena atata, am hotarat sa nu mai cheltuim in directia asta”? Cum ne-am simti sa ne intoarcem in timp, sa ne intalnim cu Eric Clapton si sa-i rupem, din greseala, degetele?

Da, stiu, nu e treaba noastra, cand si noi ne zbatem sa mai facem o etapa, sa ajungem la inca un start,  dar intrebarea este „cine e facut din material de campion mondial, noi sau el”? Il avem aici, e al nostru, ne minunam de fiecare data ce poate sa faca, il felicitam, poate chiar il ajutam cu putin. Dar el merita mult mai mult. Si timpul nu trece in favoarea lui. Nu va fi tanar la nesfarsit. Noi acum suntem in fata unui Eric Clapton si ne hotaram daca sa-i dam o chitara sau sa-l trimitem in Vietnam.

Dintre toate companiile care cheltuie zeci si sute de mii de euro pe campanii de imagine, pe vedetute care nu stiu sa lege doua cuvinte sau sa macar sa duca o melodie pana la capat fara sa falseze, cum se face ca nu e imaginea vreuneia dintre ele? E tanar, are carisma, castiga tot ce poate castiga, cu orice material de concurs, in orice conditii, nu este asociat cu nimeni… Daca Nike ar fi stiut cat de mare va ajunge LeBron James in cativa ani, oare ar fi asteptat sa ii ofere 500 de milioane de dolari (da, ati citit bine!) sau l-ar fi contractat inca de tanar, pe viata… pentru cateva milioane? Sa stii de existenta un asemenea talent cat inca nu e in curtea unui sponsor, nu e doar o chestiune sportiva, e o oportunitate de marketing/bussiness.

Ei bine, el este LeBorn James care inca nu a ajuns in NBA, e Federer care inca rupe rachete, Andy Priaulx care inca locuieste in rulota si Tarantino-ul care tocmai a scris scenariul la Reservoir Dogs. E Neuville-ul si Michelisz-ul nostru inainte sa bage belgienii si ungurii bani cu nemiluita in ei. Daca nu va ajunge Campion National Absolut si cel putin adversarul unora ca Lukyanuk, Tidemand sau Tanak, va fi si vina noastra si ar fi echivalentul unei crime. E cineva de alta parere? Stiti despre cine vorbesc….

Andrei Mitrasca

                                    

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri