Trofeul Serus Rasnov

Rasnov, 06 apr. - 07 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Andrei Dumitrescu: "Vreau sa ies campion absolut anul asta"

Data: 02 Iunie 2018 / Coasta

Cel care anul trecut a incheiat al doilea in Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop, este in acest moment liderul clasamentului general. Pilotand un monopost Tatuus, Andrei Dumitrescu a incheiat cu al doilea rezultat etapa de debut a sezonului de la Rasnov si a castigat runda secunda de la Teliu. Autorally a stat de vorba cu Andrei Dumitrescu cu o saptamana ramasa pana la etapa a treia, Trofeul TOTAL.


                                                       Fotografii: Attila Balazs, RallyPhoto Hunters

Felicitari Andrei pentru inceputul foarte bun de sezon! Cum a fost la Rasnov si la Teliu?
Multumesc! La Rasnov a fost cam dificil. Am avut doar cauciucuri de acum doi ani si m-am cam chinuit. Am facut noi o prostie; ne-am luat dupa altii, am folosit pneuri cu o compozitie care nu trebuie, iar masina nu prea statea pe drum.

Sa inteleg ca ai schimbat asta pentru Teliu?
Da. La Teliu am avut cauciucuri noi, pe care le-am folosit intotdeauna in Romania, si au mers foarte bine. Teliu nu este traseul meu preferat, dar a iesit bine.

A propos de preferinte, care este etapa ta favorita?
De departe, Resita. Un traseu frumoas, o atmosfera frumoasa, orasul si oamenii de asemenea.

Din cele patru victorii obtinute pana acum la OPEN, tot Resita a fost cea mai frumoasa?
Da, Resita a fost cea mai frumoasa. Nici mie nu mi-a venit sa cred ce timp am scos acolo. Urmatorul dupa mine a venit undeva la 8 secunde, daca imi aduc bine aminte. A fost o cursa foarte frumoasa, cu toate ca drumul era cu probleme. La singurul ac de par a trebuit de fiecare data sa ies cu doua roti de pe drum din cauza unei gropi aflate pe trasa. Dar a fost frumos.

Cum vezi campionatul din acest an, cu multe masini puternice, masini dedicate acestui tip de competitie si cu un numar foarte mare de participanti?
Cred ca va fi foarte interesant si se va da o lupta foarte stransa. Si fratele meu va incepe sa mearga asa cum trebuie cu Osella. El nu a mai mers cu asa ceva din 2010 si s-a dezobisnuit. O sa ii dam si noi de cap masinii, iar daca va mai participa si Simone la cateva etape va fi foarte interesant. Sa nu uitam nici de Lucian Radut si de Paul Andronic, pentru ca merg foarte tare.


                                                       Foto: Attila Balazs, RallyPhoto Hunters

E obiectivul tau pentru acest an titlul national absolut?
Da! Vreau neaparat sa ies campion absolut anul asta pentru ca pe urma nu stiu daca voi mai avea sanse. Daca mai apar Oselle, Radicaluri sau alte asemenea masini in campionat, masina mea, saraca, va fi cam depasita.

Daca tot am ajuns aici, zi-ne cateva cuvinte despre masina ta. 
Masinuta mea a fost de fabrica Formula Renault de 2 litri si avea vreo 190 de cai putere. Acum nu prea mai are nicio legatura cu ce a fost, ramanand doar sasiul. Acum are un motor de 3000cc, V6, de Nissan. Caroseria este facuta de noi, fuzetele sunt facute de noi, aripile si o parte din bascule sunt facute de noi. Un pic este depasita de situatie, pentru ca nimeni nu s-a gandit vreodata ca masina asta o sa aiba atatia cai putere. De exemplu, anul trecut am schimbat vreo patru randuri de planetare, pentru ca nu rezista.

Ai amintit mai devreme de fratele tau, care anul asta iti este rival. Familia ta are o lunga traditie in motorsport. Cum este sa fii inconjurat de oameni cu atata experianta?
Este si dificil dar si foarte placut. Are cine sa iti dea sfaturi, idei. Ne construim singuri masinile de atatia ani si e binevenita experienta celorlalti. Familia mea practica sportul asta din 1945.

Urmeaza Trofeul TOTAL, pe Poiana. Cu ce ganduri vei merge acolo?
Incerc "sa bat" generalul, ca de obicei.

Multumim si multa bafta!
Si eu va multumesc si sa fie!

Trofeul TOTAL este programat sa se desfasoare in perioada 9-10 iunie, la Brasov.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri